zondag 20 april 2014

Elburger SC teleurstellend onderuit tegen VIOS

Over één positie in het elftal hoeft oefenmeester Henk Nieuwenhuis bij Elburger Sportclub zich volgend seizoen waarschijnlijk geen zorgen te maken. Alexander Nagelhout, nu nog uitkomend voor VIOS V(aassen), maar vanaf komend voetbaljaar weer actief bij zijn oude club, gaf in de door zijn ploeg met 1-0 gewonnen wedstrijd duidelijk zijn visitekaartje af. 

Als libero speelde hij een uitstekende wedstrijd en het lijkt dan ook logisch dat hij de plaats van de naar WHC vertrekkende Raoul Jessurun zal gaan innemen.

In deze ontmoeting werd al spoedig duidelijk dat de overigens onrustig en onnauwkeurig spelende thuisclub een zeer moeilijke middag tegemoet zou gaan tegen een zich fel verzettend VIOS. 
Met in het achterhoofd de gedachte dat een overwinning een zeer grote stap zou betekenen richting klassenbehoud probeerde de ploeg van Maikel Amzand met de geroutineerde Diederik Peppelman en Erik Koldenhof de Elburger-defensie in verlegenheid te brengen. Toch waren in het eerste part de betere kansen voor de thuisclub die na ruim een half uur spelen de score leek te openen. De treffer van Wim de Vries, na een inzet van Robbert van Schie, werd overigens onterecht wegens vermeend buitenspel afgekeurd. 
Een fractie later schoot dezelfde Van Schie rakelings naast het doel van de jonge Dean Bredewoldt (16).

Even voor rust kwam de enige en naar later zou blijken winnende tot stand toen de geheel vrijstaande Peppelman succesvol uithaalde na goed voorbereidend werk van Tijmen Eggink.

Met na rust twee verse krachten (Mark Land en William Huenestein) in de ploeg gingen de Elburgers op zoek naar de gelijkmaker, maar de Vaassense-afweer bleef, soms met kunst en vliegwerk, overeind. Bij de tegenstoten van VIOS kregen de voorwaartsen zelfs enkele uitstekende mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Een hevig slotoffensief van de blauw-witten leek toch nog een puntendeling op te gaan leveren, maar bij één van de vele kansen schoot o.a. Marco de Vries alleen voor Bredewoldt helaas naast. 

Door dit teleurstellende verlies kunnen de Elburgers een eventuele (vervangende) periodetitel wel op hun buik schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten