zondag 6 april 2014

DSV'61 stevig op 4e plaats na zege op SEH

Toen Gerrit Hoekert in de 77e minuut eindelijk de 1–3 van zijn schoen liet vertrekken, werd er slechts summier gejuicht. Dat kan te maken hebben met het feit dat eerder genoemde speler in de voorafgaande minuten nogal wat kansen had laten liggen.
Met de 1–3 was het verzet van een weliswaar zwak SEH definitief gebroken.

De wedstrijd begon in zoverre verrassend dat SEH na 3 minuten al op voorsprong kwam door een benutte strafschop wegens hands.
Vanaf dat moment werd SEH onder druk gezet, maar de wedstrijd leek een kopie te worden van de ontmoeting in en tegen Oene: wel kansen, geen doelpunten.

Gelukkig bracht Johan Westerink daar in de 40e en 43e minuut verandering door tweemaal te scoren en DSV met een 1–2 voorsprong aan de tweede helft liet beginnen. Ook toen talloze kansen, maar het duurde zoals gezegd tot de 77e minuut voordat de 1–3 op het scorebord kwam.

Met deze driepunter staat DSV met 39 punten steviger op de 4e plek met 3 punten achterstand op Zeewolde en 4 punten achterstand op Terschuurse Boys en Hoevelaken. Saillant detail: a.s. zaterdag wordt Hoevelaken – Terschuurse Boys gespeeld, terwijl DSV op sportpark De Haere Teuge ontvangt.