zondag 6 april 2014

Missen kansen nekt VSCO’61 tegen sv 't Harde; 1-1

In de derby tegen ’t Harde komt VSCO’61 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een slechte start en het missen van legio kansen nekt uiteindelijk de thuisploeg.

VSCO’61 begint slecht aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut kijkt het tegen een 0-1 achterstand aan. Michael Jeensma krijgt op rechts de gelegenheid voor te geven en Ronald van Putten komt eenvoudig voor zijn tegenstander en prikt de 0-1 binnen. Hierna pakt VSCO’61 langzaam maar zeker het initiatief en heeft pech dat Gerwin de Leeuw op aangeven van Bert van ’t Hof eerst op doelman Nick Grootkarzijn mikt en daarna de paal treft.

Hierna schiet Bert van ’t Hof in riante positie tegen de rug van medespeler Jan van ’t Oever op. Even later schiet Gerwin de Leeuw in op aangeven van Rinse van der Velde, maar de uitstekende doelman Grootkarzijn brengt redding. Ook Gert Schreurs krijgt hierna een opgelegde kans en opnieuw blijkt doelman Grootkarzijn een sta in de weg.

Binnen vijf minuten in de tweede helft komt VSCO’61 op gelijke hoogte. Bert van ’t Hof zet een goede actie in en geeft Gert Schreurs de kans om de 1-1 aan te tekenen. Zonder echt tot goed voetbal te komen, creëert VSCO’61 hierna kans op kans. Gert Schreurs passeert doelman Grootkarzijn met een goed schot, maar de op de lijn brengt Rico Leusink redding. Opnieuw Gert Schreurs die in vrije positie op de doelman strandt en Rinse van der Velde die net naast kopt.

In de slotfase komt Bert van ’t Hof nog vrij voor doelman Grootkarzijn, maar schiet op de benen van de doelman. De ingevallen Martijn Pluim lepelt uit de draai de bal van dichtbij over het doel en Remco van ’t Hul ziet zijn schot op de paal belanden. In blessuretijd steelt ’t Harde nog bijna de winst, maar Michael Jeensma schiet uit de draai over het doel.

Over het geheel genomen laat VSCO’61 twee punten liggen in een echte derby, waarbij het voetbal niet altijd goed is.

Bron: VSCO'61