vrijdag 18 april 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 19 april


Ook tijdens dit Paasweekend zal de bal gaan rollen op de diverse voetbalvelden. OWIOS neemt het in Opheusden op tegen DFS (dat bij winst en puntverlies van de nummer 2 WVF kampioen kan worden). OWIOS heeft theoretisch gezien nog kans op een plek in de nacompetitie, maar waarschijnlijker is het dat dit voorlopig één van de laatste wedstrijden in de 1e klasse zal zijn.

De Elburger SC neemt het thuis op tegen Vios Vaassen, de Elburgers hebben nog zicht op nacompetitie terwijl de club uit Vaassen nog punten nodig heeft om zich veilig te spelen.

In de 3e klasse B is het bovenin enorm spannend, DSV’61 zit nog op het vinkentouw achter de top 3 en neemt het in Oosterwolde op tegen VSCO’61.
De Oosterwoldenaren zelf hebben alleen bij winst nog een kleine kans op een plek in de nacompetitie.
Voor de sv ’t Harde zit het seizoen er bijna op, zij nemen het in Harderwijk op tegen een andere middenmoter namelijk Zwart Wit’63.

Alles uiteraard te volgen via LOEsport.nl, tussen 14.00 en 18.00 uur op LOE FM.

OWIOS tegen koploper sv DFS

OWIOS speelt zaterdag op het sportpark ‘t Heerenland tegen sv DFS uit Opheusden. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en deze wedstrijd staat onder leiding van de heer M.A. Molenmaker.

Sv DFS is de trotse koploper in de 1e klasse D. Na vorig seizoen het kampioenschap veroverd te hebben in de 2e klasse, lijkt DFS door te stomen naar de Hoofdklasse. DFS staat 6 punten voor op WVF met nog 3 wedstrijden te gaan. 

Bij OWIOS is precies het tegenovergestelde aan de hand. Afgelopen jaar gepromoveerd naar de 1e klasse. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft OWIOS 8 punten achterstand voor een plek in de na-competitie. Morgen kan voor beide partijen de beslissing vallen voor promotie en degradatie. Een wereld van uitersten dus. Aan de eerste wedstrijd bewaart OWIOS geen goede herinnering. Thuis werd er met 7-1 verloren van sv DFS.

Sv DFS was vorige week duidelijk de sterkste in de ontmoeting met FC Horst. DFS won met maar liefst 7-1. Door zelf te winnen en door puntverlies van WVF kan sv DFS de kampioensvlag hijsen. OWIOS was vorige week niet opgewassen tegen DOS ’37. Na een 1-0 voorsprong werd er uiteindelijk toch verloren met 1-4. Aangezien de concurrenten de volle buit pakten is de achterstand op AVW ‘66 hard opgelopen naar 8 punten met nog 3 wedstrijden. Bij winst van AVW ’66 is voor OWIOS het doek gevallen.

De uitdaging voor OWIOS is om het eventuele feest van DFS nog even uit te stellen en de spanning in de competitie bovenin op te voeren.


Opnieuw thuiswedstrijd voor de Elburger SC

Na de gewonnen wedstrijd vorige week tegen Lunteren, staat er a.s. zaterdag voor Elburger Sportclub weer een thuiswedstrijd op het programma tegen een ploeg die ook geel-zwart als clubkleuren heeft, namelijk VIOS V(aassen).

Toen het bezit van een (zwart-wit) t.v. alleen nog maar was weggelegd voor goed bemiddelde landgenoten, stond de confrontatie tussen V(ooruitgang) I(s) O(ns) S(treven) V(aassen) en Elburger Sportclub al voor de eerste keer op de competitiekalender. Dat was in het seizoen 1960-1961, toen beide ploegen debuteerden in de toenmalige 3e klasse.

Met een voorsprong van vijf punten op nummer 11, SKV, en nog drie wedstrijden in het verschiet heeft VIOS zich nog niet veilig gespeeld. Bij verlies van de Wageningse club vandaag, thuis tegen KHC, en volle winst in Elburg voor VIOS is dat wèl het geval. Afgelopen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Lelystad’67, was de ploeg van de volgend seizoen weer naar Elburger Sportclub terugkerende Alexander Nagelhout, al dichtbij verlenging van het 2e klasserschap; nota bene in blessuretijd liet men toch nog de volle winst uit handen glippen.

Hoewel men wel afhankelijk blijft van de resultaten van andere ploegen, kan de vierde of misschien zelfs de derde plaats voor de Elburgers nog altijd recht geven op deelname aan de nacompetitie.
Wanneer de ploeg van Henk Nieuwenhuis met dezelfde instelling en gedrevenheid deze wedstrijd tegemoet treedt als de voorgaande duels, dan kan het puntentotaal van veertig zaterdag al worden overschreden.

De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en de leiding is in handen van de heer P. van der Pol uit Zwolle.


Derby tussen VSCO’61 en DSV’61

Zaterdag treffen VSCO’61 en DSV’61 elkaar op sportpark De Heughte in een heuse derby. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Leferink.

Buurman DSV’61 kent een goed seizoen en staat momenteel op de vierde plek. Slechts vier punten achter koploper Terschuurse Boys en de Doornspijkers doen nog volop mee om de prijzen. Ook zijn zij nog kansrijk in de derde periode of eventueel het overnemen van een periodetitel van de komende kampioen. Afgelopen zaterdag werd SP Teuge met 2-0 verslagen waardoor DSV’61 goede zaken deed, mede door het gelijkspel van VSCO’61.

VSCO’61 maakt nog een kleine kans om de nacompetitie te halen, maar moet dan zaterdag wel winnen van DSV’61. Afgelopen week kwam de formatie van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Oene. Het euvel van de laatste weken is dat de ploeg al vroeg in de wedstrijd op achterstand komt en uiteindelijk genoegen moet nemen met een gelijkspel.
Winst is zaterdag nog de enige remedie om kans te behouden op een plek in de nacompetitie. Daarbij blijft het afhankelijk van de resultaten van andere teams, waaronder DSV’61. Een misstap kan VSCO’61 zich niet veroorloven, anders gaat het seizoen als een nachtkaars uit.

Winst in een derby is VSCO’61 dit seizoen nog niet gegeven. Ook in de uitwedstrijd in Doornspijk moest VSCO’61 toezien dat DSV’61 door een 2-0 overwinning de volle buit binnenhaalde. Het belooft dus een spannend duel te worden op sportpark De Heughte.

De wedstrijdbal wordt VSCO’61 aangeboden door Eisner auto’s te Elburg.


Voorbeschouwing Zwart Wit'63 - sv 't Harde volgt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten