vrijdag 11 april 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 12 april


De voetbalcompetitie zit in de fase dat de prijzen verdeelt gaan worden, voor de clubs uit de regio is er nog van alles om voor te strijden. OWIOS zal de laatste strohalm willen grijpen in de strijd om lijfsbehoud, zij nemen het thuis op tegen DOS'37.
De Elburger SC mag nog hopen op nacompetitie, een thuiswinst op hekken-sluiter Lunteren is daarvoor noodzakelijk.
In de 3e klasse is de spanning bovenin om te snijden, DSV'61 zit nog op het vinkentouw bij de top 3 en zal met een overwinning thuis op Teuge nog volop meedoen om de prijzen.Voor VSCO'61 geldt ongeveer hetzelfde al staan zij een plek lager, zij hebben de 3 punten sowieso nodig, uit tegen Oene.
Voor sv 't Harde lijkt het seizoen er op te zitten, zij nemen het thuis op tegen Hatto Heim.

Alles te volgen via LOEsport.nl, live op LOE FM tussen 14.00 en 18.00 uur.OWIOS thuis tegen DOS'37


OWIOS speelt zaterdag op het eigen sportpark Bovenmolen tegen DOS ’37 uit Vriezenveen. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer M. de Boer.

Het einde van de competitie nadert en de onvermijdelijke beslissingen zullen de komende wedstrijden gaan vallen. DOS ’37 is reeds uitgespeeld in de competitie. Promotie of degradatie is niet meer mogelijk. Bij aanvang van de competitie had DOS ’37 hier ongetwijfeld meer van voorgesteld. Daarentegen heeft DOS ’37 reeds een fantastisch bekertoernooi achter de rug en kan het zich volledig richten op de halve finale op 2e Paasdag. DOS ’37 heeft, zoals OWIOS afgelopen seizoen ook meemaakte, zich reeds geplaatst volgend seizoen voor de grote KNVB-beker.

DOS ’37 vind zichzelf terug op een 7e plaats met 32 punten uit 22 wedstrijden. Met name aan het begin van de competitie liet DOS ’37 teveel punten liggen om uiteindelijk een rol van betekenis te kunnen spelen. Afgelopen zaterdag verloor DOS ’37 van de trotse koploper sv DFS met 3-0. Tot de 75e minuut stond het 0-0 en vervolgens liep DFS uit en verstevigde de koppositie. Na afloop van de wedstrijd kreeg DOS ’37 nog een vervelende mededeling. Hoofdtrainer John van Loen stapte per direct op en zal werkzaam zijn bij een profclub in Azerbeidzjan. DOS ’37 zal dus op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer.

OWIOS speelde afgelopen week met 0-0 gelijk tegen directe concurrent Sparta Enschede voor een plaats in de nacompetitie. Beide ploegen schoten hier niet veel mee op. Winst had OWIOS op gelijke hoogte gebracht. Aangezien AVW ’66 vorige week wel won, is de achterstand 5 punten voor een plaats in de nacompetitie. Aan de late kant begint OWIOS de smaak te pakken te krijgen van punten pakken en heeft het in de laatste 4 wedstrijden 7 punten gepakt.

OWIOS hoopt deze lijn vast te houden en dat het in staat is om de druk op de andere ploegen te houden. DOS ‘37 zal er echter andere ideeën op nahouden.


Elburger SC ontvangt hekkensluiter Lunteren


Voordat volgende week zaterdag VIOS V(aassen), de andere club in de 2e klasse G in geel-zwarte kleuren, op bezoek komt, staat voor Elburger Sportclub komende zaterdag eerst de thuiswedstrijd tegen Lunteren op het programma.


Het is weliswaar nog niet officieel, maar het is vrijwel voor 99% zeker dat het voor de gasten, die strak op de laatste plaats staan, voorlopig het laatste optreden zal zijn in het vestingstadje. De achterstand  van 10 punten op Unicum, nummer twaalf op de ranglijst en de positie die een uitweg biedt om degradatie alsnog te ontwijken, is niet meer goed te maken.


Afgelopen seizoen keerde Lunteren middels de succesvol verlopen nacompetitie terug in deze klasse, maar het is duidelijk dat het niveau, althans dit seizoen, wat te hoog gegrepen is voor de ploeg van trainer Amir Hashemi. In het kalenderjaar 2014 gingen alle negen wedstrijden verloren.

De 12 puntjes die werden binnengehaald kwamen dus in de eerste seizoenshelft tot stand. Hierbij waren twee overwinningen; de één in de thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67 en de ander……. u raadt het al, tegen Elburger Sportclub op 16 nov. 2013 (4-2). De blauw-witten hebben dus nog een appeltje te schillen met hun opponent ! Bovendien heeft de formatie van oefenmeester Henk Nieuwenhuis nog goede vooruitzichten op een (vervangende) periodetitel, wanneer men zich als enige op de huidige positie weet te handhaven of er zelfs in slaagt die te verbeteren.

Natuurlijk zal Lunteren alles in het werk stellen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten in één van de laatste wedstrijden in deze klasse, maar mede door de aanwezigheid van de vele oud 1e elftal-spelers kan het niet anders of de Elburgers zullen extra gemotiveerd zijn om weer drie  punten aan het toch al fraaie totaal toe te voegen.

Het duel op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en de leiding is in handen van de heer J. van Dijk uit Dronten.sv 't Harde thuis tegen Hatto Heim

Zaterdag wacht de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen voor ’t Harde. Tegenstander is Hatto-Heim uit Hattem.

Hatto-Heim staat met 33 punten op een zesde plek. Vorige week verloren de Hattemers op eigen veld met 4-2 van Hulshorst. Nacompetitievoetbal is daarmee behoorlijk uit het zicht geraakt en dus lijkt het seizoen gespeeld. Wellicht dat de vierde plek recht geef op nacompetitie, maar met nog vier wedstrijden voor de boeg is het verschil met nummer vier DSV zes punten.

’t Harde, met 29 punten op een achtste plek, lijkt ook uitgespeeld te zijn. In theorie zijn de groenwitten nog niet veilig, maar het moet raar lopen wil men nog in de problemen komen. Afgelopen zaterdag had ’t Harde een goede slag kunnen slaan door in de slotfase tegen VSCO met de winst aan de haal te gaan, maar dat was een erg ruime beloning geweest. Met het 1-1 gelijkspel leverden de Hardenezen een prima prestatie tegen het goed voetballende VSCO.

Met de goede laatste thuiswedstrijd tegen Teuge en de uitwedstrijd tegen Hatto-Heim (1-2 winst) nog in het geheugen, kan ’t Harde met vertrouwen de wedstrijd van zaterdag tegemoet zien. Het duel op sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Wijnen.


VSCO'61 uit naar Oene

Het bestuur van de VV Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de wedstrijd Oene 1 tegen V.S.C.O.’61 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Oosterwolde. Tevens heten wij de scheidsrechter van vanmiddag, de heer Derks uit Groesbeek, van harte welkom.

Oene heeft het zichzelf de laatste wedstrijden wel heel erg moeilijk gemaakt. Er werden dure nederlagen geleden tegen ploegen die bij de Oenenaren in de buurt staan of stonden (S.E.H., Elspeet en Teuge). Het blijkt dus dat Oene de punten niet kan pakken tegen de naaste concurrenten. De rest van het seizoen staan er geen wedstrijden meer op het programma tegen ‘concurrenten’ maar tegen hoger geplaatste teams. Dit biedt dan misschien meer perspectief om toch de huidige rechtstreekse degradatieplaats te verlaten. Hopelijk kan er vandaag begonnen worden met een goed resultaat tegen een hoger geplaatst team.
V.S.C.O.’61 staat namelijk op een 5e plaats en richt zich nog volledig op het halen van de nacompetitie. De club wil natuurlijk het liefst weer zo snel mogelijk terug keren naar de (voor hen vertrouwde) 2e klasse. 
De afgelopen 31 jaar heeft de club nooit op het huidige niveau (3e klasse of lager) gevoetbald. Dat betekent dus ook dat, op een enkele bekerwedstrijd na, beide ploegen elkaar in die jaren nooit in competitieverband hebben ontmoet. De wedstrijd in Oosterwolde , eerder dit seizoen, eindigde in een eclatante 5-0 overwinning voor V.S.C.O.’61.
Namens het bestuur van de VV Oene wensen wij iedereen een prettige,
goede en sportieve middag toe.


Bron: vv OeneDSV'61 - sp Teuge

Na drie thuiswedstrijden speelt Sportclub Teuge zaterdag weer eens een uitwedstrijd. In Doornspijk is de huidige nummer 4 DSV'61 de tegenstander.

DSV'61 ging vorige week op bezoek bij SEH. De ploeg uit Heerde bezet gedurende het gehele seizoen de laatste plaats en alleen een wonder kan de ploeg nog weerhouden van degradatie. DSV had veel kansen nodig voordat het SEH over de knie kreeg, maar uiteindelijk won DSV met 1-3 toch betrekkelijk eenvoudig. Met deze overwinning staan de oranje-zwarten stevig op de 4e plaats, en bedraagt de achterstand op de nummer 1 Hoevelaken is slechts 4 punten.
De mannen uit Doornspijk strijden nog mee om de titel, zeker gezien het feit dat Hoevelaken komende zaterdag de nummer twee Terschuurse Boys op bezoek krijgt. Om in de titelrace te blijven zal DSV wel moeten winnen van Teuge. Bij puntverlies zijn de laatste drie wedstrijden voor DSV puur voor de statistieken.

Sportclub Teuge deed afgelopen week wat het moest doen om kans te blijven houden op rechtstreeks klassebehoud. Op dinsdag werd de eerste driepunter van 2014 behaald tegen Hatto Heim. De 1-0 voorsprong uit de gestaakte wedstrijd in december bleef op het scorebord. Dit smaakte duidelijk naar meer.

Afgelopen zaterdag was Oene de tegenstander en ook in deze wedstrijd was alleen de volle winst goed genoeg. Dit leek Oene zich ook te beseffen en in het eerste kwartier was Oene met aanvallend voetbal duidelijk de bovenliggende partij. Toch was het Sportclub Teuge dat op 1-0 kwam door een schot van Ruben Wientjes. Door deze goal was Oene even de kluts kwijt en verzuimde Teuge het duel te beslissen. 

In de tweede helft herpakte Oene zich en bleef het de bovenliggende partij, zonder direct grote kansen te creëren. Toch kwam Teuge niet echt onder de druk van Oene uit en dit leidde een kwartier voor tijd dan ook in de 1-1. Waar iedereen dacht dat Teuge nu het onderspit zou delven, gebeurde het tegenovergestelde. De listige Ruben Wientjes schatte 5 minuten na de gelijkmaker een lange pass op waarde, omspeelde de keeper en maakte ondanks dat hij ver naar de zijkant van het veld was gedreven, met een droge schuiver het winnende doelpunt. Een uitstekende week voor de groen-witten, waardoor rechtstreeks klassebehoud lonkt.
De felbegeerde 10e plek is op dit moment in het bezit van Hulshorst. Door een 2-4 winst tegen Hatto Heim schreven zij ook 3 punten bij en hebben daarmee een punt meer dan Teuge. In de laatste vier duels belooft dit nog een mooie strijd te worden. Te beginnen komende zaterdag tegen DSV, waar Hulshorst thuis Zwart Wit '63 ontvangt.
Het voorgaande duel tussen Sportclub Teuge en DSV'61 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Teuge stond in deze wedstrijd lang met 1-0 voor, maar moest aan het eind van de wedstrijd toch een doelpunt incasseren. Het Teugse doelpunt kwam van de voet van Erik Hendriks.
We zien graag weer veel supporters langs de lijn en hopen dat u de moeite neemt om af te reizen naar Doornspijk, waar aanvang 14:30 uur zal worden afgetrapt. De scheidsrechter van deze middag is de heer G.J. Kuiper.

Bron: sp Teuge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten