zondag 20 april 2014

Derby: VSCO'61 - DSV'61 2-1

De derby VSCO'61 - DSV'61 was gezien de stand een uiterst belangrijke wedstrijd, beide teams hebben nog zicht op de nacompetitie en dus was een overwinning het enige wat telde.

Na een matige , maar zeer spannende derby bleven de punten uiteindelijk in Oosterwolde, 2-1.

VSCO’61 pakt belangrijke winst in derby

In de derby tegen DSV’61 weet VSCO’61 een belangrijke 2-1 overwinning te boeken. Door deze winst houdt VSCO’61 zicht op een plek in de nacompetitie, maar is daarbij wel afhankelijk van de resultaten van andere teams.

De beginfase is voor DSV’61 dat enkele plaagstootjes uitdeelt via Alfred Hofmeijer. In de 8e minuut komt DSV’61 ook nog eens op voorsprong. Een slecht weggewerkte hoekschop wordt opnieuw ingeschoten en via Jochem van Essen getoucheerd en gepromoveerd tot een doelpunt. Een flinke domper voor VSCO’61 dat patent lijkt te hebben op vroege achterstanden.

VSCO’61 pakt hierna snel de draad op. Eerst laten Bert van ’t Hof en Patrick Augustin de kans om de gelijkmaker te scoren liggen, maar in de 10e minuut is het wel raak. Gert Schreurs gaat op links goed door en via doelman Laurens Dekker komt de bal voor de voeten van Remco van ’t Hul die de 1-1 scoort. In de 20e minuut komt VSCO’61 op een verdiende voorsprong. Remco van ’t Hul stuurt Gerwin de Leeuw diep die beheerst de 2-1 binnenschuift.

VSCO’61 vergeet hierna de wedstrijd op slot te gooien. Patrick Augustin krijgt tot tweemaal toe een opgelegde kans, maar weet niet te scoren. In de 33e minuut wordt een doelpunt van Gerwin de Leeuw op aangeven van Bert van ’t Hof onterecht vanwege buitenspel afgekeurd.

De tweede helft controleert VSCO’61 de wedstrijd, terwijl DSV’61 nu wel de linies probeert klein te houden. Met meer strijd geven de Doornspijkers meer tegenstand zonder tot kansen te komen. VSCO’61 is nog het dichtst bij een treffer, maar Remco van ’t Hul ziet zijn vrije trap rakelings naast gaan.

In de slotfase wordt het nog echt spannend. Stefan Bakker stookt het vuurtje aan Doornspijkers kant op en ontsnapt aan rood door de bal in het gezicht te gooien van Bert van ‘t Hof, na eerder een gele kaart te hebben ontvangen. Op aangeven van Gerwin de Leeuw schiet Bert van ’t Hof even later op de binnenkant paal. Een treffer van Alfred Hofmeijer wordt aan de andere kant vanwege buitenspel afgekeurd. Jan van ’t Oever krijgt hierna nog een mooie kans, na een vloeiende aanval tussen Gerwin de Leeuw en Bert van ’t Hof, maar schiet op de benen van doelman Dekker.

Na een spannende slotfase weet VSCO’61 een verdiende overwinning over de eindstreep te trekken. Met nog twee wedstrijden tegen SP Teuge en SEH te gaan, kan VSCO’61 nog nacompetitie bereiken, maar dan moet het DSV’61 op de ranglijst passeren. Het verschil is nog twee punten.

Bron: VSCO'61

DSV'61 onderuit in Oosterwolde

DSV ’61 heeft een goede kans om zich middels de vierde plek definitief voor de nacompetitie te plaatsen verloren laten gaan. In een van Doornspijkse zijde slechte wedstrijd trok VSCO met 2 – 1 aan het langste eind.

Toen DSV al na 7 minuten aan de leiding kwam door een treffer van Jochem van Essen, leek het goed te komen. Maar al in de 10e minuut kwamen de “kanaries” op 1 – 1, terwijl ook nog voor rust de 2 – 1 voorsprong op het bord kwam.

DSV speelde zeer matig, misschien wel één van de minste wedstrijden tot nu toe. Vanaf de kant was nauwelijks zichtbaar dat er gestreden werd voor meer dan alleen de drie punten. Er werd VSCO weinig in de weg gelegd bij hun opbouw, vele duels gingen verloren en in balbezit volgde er slechts zelden een bruikbare bal voor de aanvallers van DSV.

Ook VSCO slaagde er niet in om te scoren al waren zij er met sommige kansen wel het dichtste bij. Ondanks deze uitslag blijft VSCO nummer vijf en DSV de nummer vier, maar het verschil met nog twee wedstrijden te gaan is maar twee punten.

Op 3 mei is de volgende competitiewedstrijd voor DSV, ze spelen dan thuis zonder Stefan Bakker(geschorst) de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim. Wanneer deze wedstrijd gewonnen wordt en VSCO verliest in Teuge is de vierde plek alsnog veilig gesteld.

Bron: DSV'61