zondag 13 april 2014

Elburger SC wint gemakkelijk van Lunteren (5-2)

Niet alleen de fraaie 5-2 zege van Elburger Sportclub op het gedegradeerde Lunteren, maar ook de zeer geslaagde reünie voor oud 1e elftal-spelers, waar van sommigen elkaar na ruim veertig jaar weer eens terugzagen, zorgden voor een mooie en onvergetelijke voetbalmiddag op het Burgemeester Bode Sportpark.


Voor het zwakke Lunteren, dat volgend seizoen dus weer in de 3e klasse uitkomt, betekende dit de tiende achtereenvolgende nederlaag.

Het werd al snel duidelijk dat de thuisclub deze middag niet veel te duchten had van de geel-zwarte formatie. De Elburgers namen vrijwel vanaf het begin het heft in handen en binnen tien minuten stond de 1-0 stand al op het scorebord. Uit een scherp genomen hoekschop van William Huenestein, vanaf de linkerkant, kopte de hoog opspringende Mark Land de bal onhoudbaar en fraai langs doelman Ewart van der Steege. Wanneer de voorwaartsen wat scherper en alerter waren geweest had de voorsprong al eerder kunnen worden verdubbeld. 
Nu gebeurde dit pas na een half uur spelen. Na een handsbal van één van de verdedigers, binnen de lijnen, wees arbiter Van Dijk uit Dronten onverbiddelijk naar de stip. Raoul Jessurun weet doorgaans met zulke buitenkansjes wel raad; ook nu! 

Terwijl de thuisclub volop kansen kreeg om verder uit te lopen en Huenestein nog een keer het houtwerk raakte, wist Lunteren door een uitstekende genomen vrije trap van Dennis v.d. Bunt de achterstand toch te verkleinen.

Direct na de hervatting was de thuisclub opnieuw succesvol. Na een goed lopende aanval en de afgemeten voorzet van Robbert van Schie die hieruit volgde kopte Wim de Vries de bal uiterst nauwkeurig in de bovenhoek.
Een monsterscore lag in het verschiet en gezien de opgelegde kansen had dit ook tot de mogelijkheden behoort. 
Toch kwam Lunteren opnieuw terug doordat Van de Bunt geheel vrijstaand doelman Bjarn Onderstal met een fraai afstandsschot voor de tweede maal kansloos liet.

Meer foto's op www.nwvfoto.nl
De blauw-witten hadden binnen enkele minuten al weer het antwoord klaar. Na één van de knappe acties van Joram Westerink haalde Wim de Vries vervolgens bekeken en doeltreffend uit.

Nadat zich hiervoor al diverse uitstekende mogelijkheden hadden voorgedaan om verder uit te lopen zorgde Land in de slotminuten voor de kers op de taart. Na een bijna onnavolgbare actie, waarbij hij met de bal op de doellijn om z’n as draaide, schoof hij het speeltuig voor het doel waarna Remco Timmer eenvoudig kon binnen tikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten