zaterdag 11 januari 2014

VSCO'61 wint in oefenwedstrijd van tweedeklasser BAS

In de voorbereiding op de competitie, die volgende week weer van start gaat, weet VSCO’61 in het oefenduel tegen tweedeklasser BAS een 3-0 overwinning te boeken. Een overwinning waar niets op af te dingen valt en VSCO’61 goed spel aan de dag legt.

In het begin van de wedstrijd komt VSCO’61 enkele malen goed weg doordat slechte passing in de verdediging niet wordt afgestraft. Danny Mol krijgt de eerste kans, maar wordt eerst gehinderd door Gert Schreurs en vervolgens weet Vincent Smit de bal uit de hoek te tikken. Smit, doelman van het zesde, speelde een verdienstelijke wedstrijd. Ook een foute breedtepass van Nico Nagelhout wordt door BAS niet afgestraft.

Hierna is het VSCO’61 dat het heft in handen neemt. Nick Koele komt alleen voor doelman Schaarsberg door een goede individuele actie, maar strandt op de doelman. Op aangeven van Remco van ’t Hul komt Bert van ’t Hof in scoringspositie, maar weet net niet te scoren. In de 14e minuut is het dan wel raak. Een voorzet van Ruben Sleurink weet Alwin Zieleman in tweede instantie binnen te prikken.

Rinze van der Velde heeft hierna de kans om de voorsprong te vergroten. Remco van ’t Hul zet Van der Velde vrij voor doel, maar de VSCO-spits weet doelman Schaarsberg niet te verschalken. Het duurt tot het eind van de eerste helft dat het overwicht van VSCO’61 in de score tot uitdrukking komt. Een aanval via Rinse van der Velde en Jan van ’t Oever belandt bij Bert van ’t Hof die de 2-0 binnenschiet.

De tweede helft is VSCO’61 de bovenliggende partij. Het creëert kansen en geeft defensief weinig tot niets weg. Het resulteert uiteindelijk in een doelpunt van Rinse van der Velde die daarmee de eindstand bepaalt. Uit een hoekschop van Gerwin de Leeuw kopt hij hard de 3-0 binnen en beleeft VSCO’61 een goede ouverture voor de competitiewedstrijd volgende week tegen Hatto Heim.