zaterdag 11 januari 2014

Elburger SC verslaat DSV'61 in vriendschappelijke derby

Op het burgermeester Bode Sportpark te Elburg stond de vriendschappelijke derby tussen ESC en DSV op het programma.
Voor beide ploegen staat er a.s. zaterdag al weer een competitiewedstrijd op het programma, zodat enig wedstrijdritme welkom was.

Vooral in de eerste 45 minuten waren de Elburgers de betere voetballers. Zij vonden elkaar makkelijk en leden veel minder balverlies dan de DSV-ers. Dat er na 17 minuten een 2 – 0 stand op het scorebord stond, was dan ook verdiend. Daarna hielden de beide keepers tot de ongetwijfeld hete thee hun doel schoon en bleef ESC de betere ploeg.

In de tweede helft een beter opererend DSV. Met B-doelman Jacco v.d. Hoek als invaller voor Marco v.d. Hoek – later ook nog gevolgd door B-junior Van Loo en A – junioren Haverkamp en Zwep - kregen de oranjehemden nog wel de 3 – 0 om de oren, maar vervolgens drukten ze de blauwwitte formatie terug op eigen helft.
Door treffers van Alfred Hofmeijer en Gerrit Hoekerd werd de achterstand tot 3 – 2 verkleind, met daarna nog kansen op de gelijkmaker.
Zover kwam het niet: vlak voor tijd scoorde Remco Timmer de 4e Elburgse treffer.

Zaterdag 18 januari speelt DSV thuis om half drie tegen Terschuurse Boys, een directe concurrent voor de topplaatsen. Het duel in Terschuur eindigde in een voor DSV wat gelukkig gelijkspel, zaterdag zijn echter de drie punten meer dan welkom!

Bron: DSV'61