zondag 26 januari 2014

Elburger SC tegen BAS eindigt in gelijkspel

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Elburger Sportclub aanvankelijk veel te afwachtend en zonder overtuiging de strijd aanging. 
Ook in de thuiswedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen was dit het eerste half uur het geval.


De verdienstelijk debuterende formatie van trainer John Kamp kreeg in die periode namelijk alle vrijheid en kon naar hartenlust combineren en dook regelmatig op voor het doel van Bjarn Onderstal. De thuisclub, die via de linkervleugel nog wel voor enig gevaar zorgde, kon met de verder overwegend doorzichtige en voorspelbare acties daarentegen de BAS-defensie (nog) niet in verlegenheid brengen.

Dat de gasten na bijna een half uur spelen middels Tom Drent aan de leiding kwamen was dan ook zonder meer verdiend.
Het herstel bij de blauw-witten kondigde zich voor de thee al aan en een snoeiharde vrije trap van Mark Land, overigens fraai verwerkt door doelman Sander Westdijk, vormde de inleiding tot een belegering van het BAS-doel, waaruit Wim de Vries na ruim tien minuten spelen de gelijkmaker scoorde. Mitchel Kalverda, Land en die dezelfde De Vries hadden de thuisclub vervolgens op voorsprong moeten brengen maar faalden oog-in-oog met Westdijk, tot grote ontzetting van de aanhang, hopeloos.

Het na de hervatting uiterst boeiende duel leverde voor BAS vervolgens ook enkele uitstekende kansen op, waarbij het houtwerk de thuisclub tot tweemaal toe te hulp schoot. Bovendien verrichtte Onderstal enkele fantastische reddingen en de jonge sluitpost lijkt dit seizoen definitief te zijn doorgebroken.

Halverwege de tweede helft moest Joram Westerink, die inmiddels in de ploeg was gekomen, met een ernstige blessure per brancard worden afgevoerd. Na een botsing met een tegenspeler bleek hij zeer waarschijnlijk een gebroken rib te hebben opgelopen en is hierdoor voor enige tijd uitgeschakeld.


Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden op ADG fotografie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten