zondag 26 januari 2014

DSV'61 stelt teleur in Ermelo tegen ECF'58

EFC uit: altijd lastig…..maar de 4–0 nederlaag kwam bij iedereen toch als een verrassing en teleurstelling. Vanaf het begin echter zat DSV niet lekker in de wedstrijd en werd er niet goed gespeeld. De tegenstander straalde veel meer de absolute wil uit om te winnen, won meer duels en dwong daardoor balbezit af.

Door deze nederlaag zakt DSV van de 2e naar de 4e plaats op de ranglijst.

De ruststand was 2–0 en aan beide treffers hing wel een luchtje: al of niet hands bij 1–0 en iedereen behalve de leidsman zag buitenspel bij de 2–0. In de tweede helft speelde DSV met Henrick Blaauw en Niels Visser voor Nick Fransman en Alex Bouwman, terwijl de snelle rechterspits Gerrit Hoekert al vanaf het beginsignaal geblesseerd moest toekijken. Ook de derde invaller Elbert Grootkarzijn voor Jochem van Essen kon het tij niet keren en zag EFC nooit echt in de problemen komen.

In de 57e minuut viel de spanning helemaal weg door de derde Ermelose treffer. Uitspelen, geen kaarten of blessures en snel vergeten werd het Doornspijkse motto. Omdat doelman Lubbersen een prima schot van Stefan Bakker uit de bovenhoek tikte, werd de eer ook niet gered en scoorde DSV voor het eerst in deze competitie niet. De 4–0 in de 70e minuut was alleen statistisch van belang.

Volgende week wacht de nummer twee Zeewolde, de uitwedstrijd ging met 3–2 verloren. Wel een voetballende ploeg, waartegen DSV vaak beter uit de verf komt. De aanvang op sportpark De Haere is 14.30 uur.