vrijdag 24 januari 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 25 januari 2014

Zaterdag 25 januari zal de bal weer gaan rollen bij de voetbalverenigingen uit de regio. In de 1e klasse neemt OWIOS het thuis op tegen AVW'66, dit is voor OWIOS een cruciaal duel in de strijd om lijfsbehoud.
In de 2e klasse zal de Elburger SC thuis tegen BAS de vorige week behaalde 2e plaats op de ranglijst willen verdedigen.
Ditzelfde geldt voor DSV'61 in de 3e klasse, zij doen dit in Ermelo tegen EFC'58, VSCO'61 gaat naar Zwart-Wit'63 in Harderwijk en sv 't Harde neemt het in Elspeet op tegen de plaatselijke vv.


Alles uiteraard te volgen via LOEsport.nl !

Maak ook kans op een Primera waardebon door de LOEsport.nl/Primera voetbalpoule in te vullen.




OWIOS treedt aan tegen AVW ‘66

Zaterdag speelt OWIOS haar eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen AVW ‘66 uit Westervoort om 14.30 uur. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer Jan van Dijk.

AVW ’66 is een directe concurrent van OWIOS. Beide ploegen verkeren in de onderste regionen en hebben de punten in dit 6-punten duel hard nodig om afstand te nemen van de onderste plaatsen. In de eerste ontmoeting van dit seizoen waren beide ploegen aan elkaar gelijkwaardig. In een tumultueuze beginfase stond het reeds na 3 minuten 1-1 op het scorebord. Uiteindelijk eindige de wedstrijd in 2-2.

AVW ’66 bevindt zich op een 12e positie met 10 punten uit 13 wedstrijden. AVW ’66 won twee keer en speelde 4 keer gelijk. Opvallend is dat de 2 winstpartijen werden gewonnen van de titelkandidaten WVF en NSC. Afgelopen week zorgde AVW ’66 bijna voor een stunt. Met rust stond AVW ’66 met 2-0 voor tegen de andere titelkandidaat DFS. Na rust kwam DFS sterk terug om uiteindelijk in blessuretijd de 2-3 aan te tekenen en AVW ’66 met lege handen achter te laten.

OWIOS staat op een 14e plaats en heeft in totaal 5 punten uit 13 wedstrijden. Afgelopen week werd er met 4-0 verloren van HZVV. OWIOS voetbalde behoorlijk mee, maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. Ruststand was 1-0. Langzaam pakte HZVV het heft in handen en na de 2-0 in de 78e minuut was het verzet gebroken en liep HZVV verder uit.

OWIOS heeft de punten hard nodig in de strijd voor nacompetitie voor klassenbehoud. Tegen AVW ’66 zijn er kansen en zaterdag kan OWIOS een eerste stap te zetten om de aansluiting weer te krijgen en om AVW ’66 op de hielen te gaan zitten.


Elburger SC ontvangt BAS uit Biddinghuizen

Werd Elburger Sportclub het afgelopen seizoen nog verwend met maar liefst drie derby’s; in dit voetbaljaar is hier helaas geen sprake van. Het treffen tegen BAS uit Biddinghuizen, dat aanstaande zaterdag voor de blauw-witten in Elburg op het programma staat, kunnen we kwalificeren als een regionale ontmoeting.

Na het behaalde kampioenschap is het voor de eerste keer in de geschiedenis dat de bijna 50-jarige jubilaris (opgericht 17 sept. 1964) acteert in de 2e klasse.

Slechts één keer eerder stond deze ontmoeting op de kalender; dat was in het seizoen 2009-2010 in de 3eklasse. De blauw-witten wisten toen beide wedstrijden, zowel uit (0-1) als thuis (3-2) te winnen.

De formatie van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende trainer John Kamphuis doet het als debutant uitstekend en met 22 punten behoort men tot een groot aantal ploegen waarbij de onderlinge krachtsverschillen niet ver uiteen lopen.

BAS beschikt over een jonge ploeg, met o.a. Stefan Tolhoek en Leroy Staring als geroutineerde steunpilaren.

Elburger Sportclub is afgelopen zaterdag gewoon doorgegaan waarmee men op de laatste competitiedag voor de winterstop was geëindigd; met winnen.

Door de vierde achtereenvolgende zege staan de Elburgers momenteel zelfs op een zeer fraaie tweede plaats met één punt achterstand op het zwalkende Veensche Boys. Overigens is het dringen geblazen in de bovenste regionen want tussen de koploper en nummer acht (Hierden) is het verschil slechts zes punten.

De nederlaag destijds in Biddinghuizen (3-1) zal de polderbewoners wellicht nog vers in het geheugen liggen en zullen zich dan ook zeker trachten te revancheren.

Met de steun van het thuispubliek zullen de mannen van oefenmeester Henk Nieuwenhuis hopelijk volop de strijd aangaan om middels een overwinning de tweede plaats consolideren.

De wedstrijd op het Burgemeester Bode Sportpark staat onder leiding van de heer H.H.A. van Beek uit Zeewolde, die om 14.30 uur het eerste fluitsignaal geeft voor de aftrap.


VSCO’61 zaterdag tegen ZwartWit’63

Zaterdag reist VSCO’61 af naar Harderwijk voor de uitwedstrijd tegen ZwartWit’63. De wedstrijd op sportpark Parkweg begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.H.S.M. Makkinga uit Nijverdal.

De start van de tweede competitiehelft is voor beide teams toch teleurstellend geweest. ZwartWit’63 speelde uit tegen SP Teuge met 1-1 gelijk. Op het slecht bespeelde veld hadden de Harderwijkers wel meer verdiend, maar mochten toch de handen dicht knijpen met hun late gelijkmaker.

VSCO’61 leed vorige week de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Ondanks een groot veldoverwicht gingen de Kanaries met 2-4 onderuit tegen Hatto Heim. Een flinke streep door de rekening, omdat de hoop gevestigd was op een goede start van de tweede competitiehelft.

Door deze resultaten bivakkeren beide teams in de middenmoot. ZwartWit’63 staat op de achtste plaats met 19 punten en VSCO’61 op de zesde met 23 punten.  Bij beide teams zullen ongetwijfeld revanche gedachten spelen voor de slechte start van de tweede competitiehelft. Of het net zo’n spektakelstuk gaat worden als in de eerste onderlinge ontmoeting valt te bezien. VSCO’61 wist deze wedstrijd met 5-3 in haar voordeel te beslissen.


Voorbeschouwing vv Elspeet - sv 't Harde

Zaterdag speelt ’t Harde in en tegen Elspeet. Beide ploegen begonnen de tweede seizoenshelft vorige week met een overwinning.

Voor Elspeet, dat met 2-1 bij Hulshorst won, was dat nog maar de tweede overwinning van het seizoen. De eerste overwinning was uitgerekend tegen ’t Harde, in een wedstrijd die gezien de kansenverhoudingen heel anders voor de Hardenezen had moeten aflopen.

Elspeet staat, mede door maar liefst zeven gelijke spelen, op een elfde plek met dertien punten. Wat vooral opvalt is de lage productiviteit (15 goals voor), maar tegelijkertijd de sterke defensie met slechts 19 tegendoelpunten. Een sterk collectief dus, dat moeilijk te verslaan is.

Voor ’t Harde de opdracht om voort te borduren op de mooie 2-1 overwinning op Zeewolde en de midweekse oefenzege op ESC. Met de eerdere nederlaag tegen Elspeet in het achterhoofd, weten de groen-witten dat dit weer een hele andere wedstrijd wordt. Bij een overwinning kruipt ’t Harde weer langzaam richting subtop, wat toch het streven moet zijn.
 
De wedstrijd op sportpark Op de Heide in Elspeet begint om 15.00 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Bosch.


DSV'61 uit naar EFC'58 in Ermelo

Door de fraaie 4-1 zege afgelopen zaterdag op Terschuurse Boys en het verlies van Zeewolde (2-1 tegen sv 't Harde) bekleden de Doornspijkers opnieuw de 2e plaats in de stand.
Vlak voor de winterstop was dit ook al eens het geval, al zullen de oranje-zwarten hier geen al te beste herinneringen aan hebben, direct hierne werd er namelijk met 6-1 van Hatto Heim verloren en ook thuis tegen Zwart-Wit'63 werd er toen niet gewonnen (2-2).
Dat ze nu toch weer de 2e plaats bezetten zegt ook wel iets over de wisselvalligheid van de meeste clubs in de 3e klasse. Alleen koploper Hoevelaken heeft hier weinig last van, hun voorsprong bedraagt dan ook 7 punten. Al wonnen zij afgelopen week ternauwernood met 3-4 van hekkensluiter SEH.
Het verschil tussen DSV'61 en de nummer 5 VSCO'61 bedraagt slechts 4 punten dus de subtop staat nog dicht op elkaar.

Zaak dus voor DSV'61 om de punten uit Ermelo mee naar huis te nemen, de thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen dus dat zal vertrouwen geven.

EFC'58 staat onderin de middenmoot en zal angstvallig omlaag kijken, vorige week werd er vrij kansloos met 3-0 van Oene verloren en hierdoor verloren ze naast de punten ook de aansluiting naar boven toe. Het verschil met de degradatieplaatsen is slechts 3 punten.

Grote belangen dus voor beide teams wat de ingrediënten zijn voor een mooie pot voetbal.

De wedstrijd op sportpark "de Zanderij" begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.W.H. Beser.

1 opmerking:

  1. Misschien dat de huidige commentator bij ESC Elburg eindelijk de keeper eens bij zijn juiste voornaam kan noemen. Hij heet n.l. Bjarn ipv Bjorn. Dus met een a. Hij doet als enige al het hele seizoen verkeerd.

    BeantwoordenVerwijderen