zondag 19 januari 2014

OWIOS onderuit in Hoogeveen tegen HZVV

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft OWIOS de punten moeten laten liggen in Hoogeveen bij HZVV.
Na een 1-0 ruststand liep HZVV in het laatste kwartier uit naar een 4-0 eindstand.

De ex-Hoofdklasser HZVV was aan een goede serie bezig, al 6 wedstrijden ongeslagen en stond bovenaan in de 2e periode. OWIOS kon een geduchte tegenstander verwachten. OWIOS begon goed aan de wedstrijd, zette druk naar voren, zodat HZVV niet eenvoudig kon opbouwen. Bennie Veldhoen speelde wat minder diep en kwam hierdoor vaker aan de bal om het spel te verdelen.
In de eerste 30 minuten leidde dit van beide kanten niet tot grote kansen.

De eerste kans was in de 31e minuut voor HZVV op het moment dat Marco Hartman met een solo door de 16 ging. Hij voerde de actie te lang door om überhaupt gevaarlijk te worden. Een minuut later lag de bal ineens toch achter doelman Mathijs Kuiper. Een lange bal van HZVV op Romano Djababoe leek voor iedereen met een OWIOS-hart buitenspel, maar er mocht doorgespeeld worden en kon Djababoe alleen op keeper Kuiper af. Met het breed leggen op Marco Hartman was het vervolgens een koud kunstje om de 1-0 aan te tekenen.
In het vervolg van de eerste helft produceerde HZVV nog een rolletje op keeper Kuiper en kwam William van den Hul net een teenlengte tekort om eerder bij de bal te zijn dan keeper Hidde Streutker.

In de tweede helft kreeg HZVV meer controle op de wedstrijd. Tot echt grote uitgespeelde kansen kwam dit niet. In de 53e minuut werd William van den Hul net op tijd van de bal gezet voordat hij gevaarlijk kon worden. In de tegenaanval kwam OWIOS nog goed weg, nadat Marco Hartman een voorzet voorlangs schoot. In de 78e minuut was daar dan toch de 2-0. Na niet adequaat ingrijpen achterin bij OWIOS kwam Pim de Jonge als een duveltje uit een doosje om dit buitenkansje te verzilveren.
Vanaf dat moment zakte OWIOS door de ondergrens en vielen de doelpunten makkelijk. Drie minuten later stond het reeds 3-0 door een fraaie individuele actie aan de rechterkant van Reza Hosseini door na binnen te trekken en uit te halen.
In de 85e minuut bracht een slecht ingespeelde bal HZVV de gelegenheid om te scoren, maar een goede reflex van keeper Kuiper en de lat brachten uitkomst. De eindstand werd uiteindelijk bepaald twee minuten voor het einde van de wedstrijd. Een bal op de paal werd simpel binnengetikt door Marco Hartman. Hierdoor kon OWIOS met een enigszins geflatteerde nederlaag de thuisreis aanvaarden.

Volgende week wacht voor OWIOS de belangrijke wedstrijd thuis tegen AVW’66. Wil OWIOS aanhaken voor een plek voor de nacompetitie dan weet men wat er te doen staat.