donderdag 23 januari 2014

Kostbare winst EVV heren, EVV dames onderuit tegen koploper

De volleyballers van EVV boekten een kostbare overwinning in hun strijd om behoud van een plek in de tweede divisie. Taurus werd met een 3-1 nederlaag terug naar Houten gestuurd (27-25, 20-25, 25-14, 25-18).

In een wedstrijd waarin goede en matige fases elkaar afwisselend, verdienden de Elburgers de zege op basis van hun tomeloze inzet.

Tekenend was de vierde set waar een 8-1 voorsprong voor EVV als sneeuw voor de zon verdween. Aan de hand van “good old” Rik Straatman en de sterk blokkerende Gert-Jan van Loo knokte EVV zich toch weer naar een 22-18 voorsprong.

De frustratie hierover bij Taurus leidde tot een kaartenfestival en uiteindelijk tot het wegsturen van een van de spelers. EVV hield het hoofd koel en maakte de partij vlot af. Daarmee behouden de Elburgers de tiende plaats en vergroten zij de afstand tot de degradatiestreep tot drie punten.

De dames van EVV trokken tegen koploper SSS aan het kortste eind. Toch waren er meer kansen dan de 0-4 uitslag doet vermoeden.
De jonge ploeg van trainer/coach Kay Bosscha bood met name in de eerste en vierde set goed partij, maar wist op de beslissende momenten de punten niet te maken.