zondag 26 januari 2014

OWIOS verliest van AVW'66 in degradatieduel

In het 6-punten duel tegen AVW ’66 op sportpark Bovenmolen pakte AVW ’66 de punten.
OWIOS verloor thuis met 0-3 en heeft de rode lantaarn nu vast in handen.

Vooraf waren de belangen helder. OWIOS moest winnen om nog enigszins kans te maken op een plaats die recht geeft op de na-competitie. Behoudens het eerste kwartier kon OWIOS niet aantonen dat het vocht voor de laatste reële kans.
In het eerste kwartier was OWIOS de bovenliggende partij en zette druk naar voren. Dat leverde 3 kansen op, maar voor OWIOS werd er niet gescoord. Langzaam voetbalde AVW ’66 zich onder de druk uit en kwam beter in de wedstrijd.

Na eerste enkele speldenprikken was het in de 24e minuut raak. Een voorzet vanaf links werd gretig door spits Robin van Otegem binnengeschoten; 0-1. Na een half uur kreeg Tristan Keijl een mooie steekpass en kwam in hoek van de 16, maar voordat hij gevaarlijk kon waren greep keeper Marc van Ansem voortreffelijk in.
In het laatste kwartier van de 1e helft werden de ruimtes bij OWIOS te groot en kwam AVW ’66 steeds dichter bij het doel. Dit resulteerde in de 44e minuut in de 0-2 van Roy Bouwman. Een voorzet vanaf rechts schoot hij knap op het doel en de paal en in de rebound was 0-2. Het was dat keeper Kuiper bij de les was, want anders was het vlak voor rust nog 0-3 geworden. Met twee fantastische ingrepen voorkwam hij een grotere achterstand.

Na rust zette OWIOS alles op alles. Aanvaller Balk kwam erin voor verdediger Snoek. In de eerste minuut resulteerde deze aanpassing bijna tot de aansluitingstreffer door een kans voor William van den Hul, maar de bal ging er niet in. In de 62e minuut  was er nog een vrije trap van Veldhoen die moeizaam tot corner verwerkt werd.
Nadat in de 65e minuut de 0-3 op het scorebord gebracht was, was het verzet van OWIOS gebroken. Een diepe bal op een speler vertrokken vanaf het middenveld was de OWIOS-verdediging te machtig en met het breed leggen was het voor spits Robin van Otegem simpel om de wedstrijd in het slot te gooien. OWIOS was daarna niet bij machte om de bakens te verzetten en mocht uiteindelijk blij zijn dat het bij 0-3 bleef.

AVW ’66 pakte verdiend de overwinning en staat nu op een plek die recht geeft op een plaats in de na-competitie voor klassenbehoud. Voor OWIOS wordt dat moeilijk. Met 5 punten uit 15 wedstrijden heeft OWIOS acht punten achterstand op AVW’66 om directe degradatie te ontlopen.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Spronk, Snoek (46. Balk) , Veldkamp, Van Olst, Mensink,  Keijl, Van Haagen (72. Scheffel), Veldhoen, Van den Hul