vrijdag 31 januari 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 1 februari

Zaterdag 1 februari zijn de volgende wedstrijden te volgen via LOEsport.nl:

WVF – OWIOS

Unicum – Elburger SC
VSCO’61 – Terschuurse Boys
sv ’t Harde – Hoevelaken
DSV’61 – Zeewolde.


Lees hieronder de voorbeschouwingen op al deze wedstrijden en vergeet ook niet om mee te doen met de
LOEsport.nl/Primera voetbalpoule en maak hiermee kans op een waardebon van Primera Elburg.


Voorbeschouwing WVF-OWIOS volgt



Elburger SC uit naar Unicum in Lelystad

Elburger Sportclub gaat aanstaande zaterdag een poging doen om haar ongeslagen status te consolideren; althans wat betreft wedstrijden tegen Unicum (Lelystad).

De formatie van oefenmeester Henk Nieuwenhuis gaat op bezoek bij één van de twee vertegenwoordigers in de 2e klasse G uit de hoofdstad van onze jongste provincie.

Beide ploegen kwamen tot nu toe zeven keer tegen elkaar uit in competitieverband en alleen de laatste (thuis)wedstrijd (21-9-2013) eindigde in een gelijkspel (0-0); de overige duels werden door de Elburgers gewonnen.

Eén ding is zeker; de blauw-witten zullen op sportpark “De Schouw” een bijzonder zware kluif krijgen aan Unicum.

De pupillen van trainer en oud profvoetballer Edwin van Ankeren werden deze competitie dikwijls gecomplimenteerd met het goede spel, maar dat leverde tot nu toe nog te weinig punten (15) op.

Afgelopen zaterdag kwamen die punten er wel, door nota bene in de stadsderby Lelystad ’67 in eigen huis te verslaan (2-0). De thuisclub zal aan dit succes graag een goed vervolg willen geven om zodoende de bescheiden tiende positie op de ranglijst te verbeteren.

Technisch gezien zijn de twee plaatsgenoten de smaakmakers in deze klasse, maar fysiek laat men het nog wel eens afweten.

In het recente treffen tegen BAS, kwamen de Elburgers niet verder dan een, overigens terechte, puntendeling: 1-1.

Wanneer de blauw-witten zich in de top vijf willen handhaven, dan mag er in ieder geval niet verloren worden.

De wedstrijd op sportpark “De Schouw” aan De Schouw nr. 54-01 begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer J. van Dijk. 


VSCO’61 thuis tegen Terschuurse Boys

Voor zaterdag wacht VSCO’61 de thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys. De wedstrijd op sportpark de Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.J. Westenbroek uit Nijverdal.

Terschuurse Boys is na de winterstop begonnen met een forse 4-1 nederlaag bij DSV’61, maar wist afgelopen zaterdag thuis het duel tegen SP Teuge winnend af te sluiten met 2-1. Door dit resultaat staat de ploeg van hoofdtrainer Etie Jansen met 27 punten op de derde plaats.

VSCO’61 leed na de winterstop twee nederlagen op rij. Thuis werd met 2-4 verloren van Hatto Heim en vorige week boekte de ploeg van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis een 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen ZwartWit’63. Een slecht begin na de winterstop en hierdoor dreigt de aansluiting met de subtop verloren te gaan. Met 23 punten staan de Kanaries op de zesde plek.

Om het tij te keren zal in ieder geval defensief minder moeten worden weggegeven en aanvallend meer stootkracht aan de dag worden gelegd. Een ding is zeker en dat is dat Terschuurse Boys wel veel duelkracht in de wedstrijd legt. De uitwedstrijd werd door VSCO’61 met 1-2 gewonnen, maar daarbij hadden zij zeker niet te klagen omdat een gelijkspel meer recht had gedaan aan het vertoonde spel.


sv 't Harde ontvangt koploper Hoevelaken

Zaterdag speelt ’t Harde de thuiswedstrijd tegen SC Hoevelaken, de nog ongeslagen koploper in de 3e klasse B.

Hoevelaken maakt een uitstekend seizoen en staat al sinds het begin van de competitie bovenaan. Na vijftien wedstrijden heeft men zes punten voorsprong op naaste belager Zeewolde. Het is de vraag of zij Hoevelaken nog van de titel kunnen afhouden. Meerdere ploegen waren dit seizoen al dichtbij een overwinning op de Hoevelakers, maar men is nog steeds ongeslagen. Ook ’t Harde was erg dichtbij in de uitwedstrijd, maar in blessuretijd kwam Hoevelaken toen nog langszij (2-2).

Het was een van de betere wedstrijden van de groenwitten, die verder nog steeds heel wisselvallig presteren. Zo werd de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-1 van Zeewolde gewonnen, maar bleef het vorige week bij laagvlieger Elspeet op 0-0 steken. Hoewel er zeker niet slecht werd gespeeld, beloonde ’t Harde zichzelf niet door het overwicht in de score uit te drukken.

Dat was helaas niet voor het eerst dit seizoen. Als de Hardenezen nog een rol van betekenis willen spelen in het linkerrijtje, dan zal er efficiënter met de kansen omgesprongen moeten worden. Zaterdag wacht een mooie uitdaging om dat tegen de koploper in praktijk te brengen. De wedstrijd op sportpark Schenk begint om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van den Beld. 


DSV’61 ontvangt Zeewolde

Op sportpark “de Haere” staat zaterdag een heus subtop-duel op het programma, de Doornspijkers nemen het, als nummer 4 van de ranglijst, op tegen de nummer 2, Zeewolde.

DSV’61 moest vorige week, na een forse 4-0 nederlaag tegen EFC’58, de 2e plek op de ranglijst weer afstaan aan de tegenstander van dit weekend Zeewolde.

Zeewolde zelf haalde uit tegen het laag geklasseerde Oene, het won met maar liefst 6-0.

Bovenin de 3e klasse B blijft het stuivertje wisselen achter koploper Hoevelaken, die overigens ook punten begint te morsen maar nog steeds 6 punten voorsprong heeft.

De subtop staat dicht op elkaar en de ploeg die nu een goede serie kan neerzetten gaat zeker meedoen om de promotie. Dit geldt voor een vijftal ploegen, naast Zeewolde en DSV’61 doen ook Terschuurse Boys, Hatto Heim en VSCO’61 nog volop mee. VSCO’61 treft overigens zaterdag Terschuurse Boys dus ook daar staat een subtop-duel op het programma.

Dus voor beide ploegen staat er, in Doornspijk, wat dat betreft veel op het spel. De eerdere ontmoeting in Zeewolde werd door de polderbewoners met 3-2 gewonnen.

De wedstrijd op sportpark “de Haere” begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter IJsendorn, A.C.MA.C.M. IJsendorn.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten