zondag 19 januari 2014

VSCO'61 weggecounterd door Hatto Heim

In de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim hield VSCO’61 in de eerste helft open huis. Hatto Heim maakte hier dankbaar gebruik van door met rust een 1-3 voorsprong te nemen.
Dit bleek de basis te zijn voor de uiteindelijke 2-4 overwinning.

VSCO’61 begon slecht aan de wedstrijd. Van begin af aan liet VSCO’61 zien dat het de betere voetballende ploeg is, maar liep in de messen van de vlijmscherpe counters. Binnen 17 minuten stond het al 0-2 voor Hatto Heim. Tweemaal wist Winand Meilink te profiteren van de ruimte die hij kreeg van de VSCO-defensie.

Na een halfuur spelen gloorde hoop in de harten van de VSCO-aanhangers. Jan van ’t Oever scoorde met een schuiver de aansluitingstreffer. Lang geluk was de VSCO-aanhanger beschoren nadat in de 33e minuut Gerben van de Worp op aangeven van Elnathan van Dijk de bal van dichtbij in de kruising kopte. Alex van de Weg kreeg op slag van rust dé kans om VSCO’61 dichterbij te brengen, maar in riante positie raakte hij de bal met het hoofd niet goed.

In de tweede helft zette VSCO’61 nog meer druk naar voren, maar tot echte kansen kwam het niet. Scheidsrechter Drenth, die toch hier en daar zijn eigen regels toepaste, hielp VSCO’61 een handje. Duw en trek werk binnen de zestien bestrafte hij met een penalty. Bert van ’t Hof schoot deze buitenkans onberispelijk binnen.

Ondanks dat VSCO’61 veelvuldig in balbezit had en de aanval zocht, creëerde het te weinig kansen. Op aangeven van Stefan Bosch was Rinse van der Velde nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging rakelings naast. In blessuretijd besliste Maarten Teuben in de counter de wedstrijd. VSCO-speler Stefan Bosch ontving nog de rode kaart doordat hij te ver de bal voor zich uitspeelde en hierdoor te hard het duel in ging.

Een teleurstellende start na de winterstop van VSCO’61. De bovenliggende partij, voldoende energie en strijd geleverd, de betere voetballende ploeg, maar verslagen op wilskracht en slimheid. Nog voldoende werk voor de ploeg en staf voor de komende wedstrijden.