maandag 13 januari 2014

Rainbow Truckteam op de helft van Le Dakar 2014

Het Rainbow truckteam is op de helft van Le Dakar 2014. Tot nu toe kunnen ze zeer tevreden zijn over de prestaties. Het team maakt hun debuut in de zwaarste rally ter wereld.

Hieronder is een kort verslag te lezen van het team over de eerste week van de rally.
 

De mannen kijken terug op een zeer geslaagde eerste week. Als debutant zitten ze nog mooi steeds in de rally. Waar het voor velen een extreem zware week was, ging het Rainbow Truck Team redelijk voor de wind. Geen lekke banden of zware schade. De truck doet het prima. Ze hebben een keer zwaar moeten ploeteren om de truck uit een duinpannetje te rijden, na 2 uur hebben ze te top bereikt en konden ze hun reis vervolgen.

Wel hebben zij de binnenkant van de bak opnieuw moeten inrichten, want de inrichting bleek niet opgewassen tegen de extremen van Le Dakar. Hierdoor verloren ze luchtkussens en houtblokken tijdens de proef in het begin van de week en moest zaterdag (rustdag) het stalen rek aan de wanden opnieuw worden gemonteerd. En in een proef heeft een bladveer het begeven. Daar hebben ze een spanband omheen gedaan en de laatste 500 km naar het bivak gereden. Al met al kleine dingen.

Het is extreem warm in de cabine. Waardoor er veel water wordt gedronken en de energiedrankjes hebben ze in grote hoeveelheden nodig. Maar als we Gerrit Zuurmond mogen geloven is dit het meer dan waard, de mensen alleen al die langs de kant staan geven zoveel energie en vreugde. Onbeschrijfelijk, we lijken wel Johan Cruijff van de rally.

Samen hebben de 3 mannen er dan ook een super week op zitten, met beheerst rijden willen ze ervoor zorgen dat ze aan de finish komen. Een goede sfeer, waarbij ze elkaar ook duidelijk zeggen hoe het zit. Af en toe wordt er van stuur gewisseld om allemaal fit te blijven en samen in Valparaiso aan te komen. En hopelijk ontmoeten ze een aantal sponsoren komende week en maken ze er Chili een mooi feest van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten