zondag 19 januari 2014

DSV'61 verslaat Terschuurse Boys en stijgt naar plek 2 op de ranglijst

DSV ’61 heeft met een 4–1 overwinning op Terschuurse Boys goede zaken gedaan in de derde klasse B.
Door de nederlaag van Zeewolde tegen ’t Harde klimmen de Doornspijkers naar een 2e plek met 7 punten minder dan koploper Hoevelaken.

Dat er na 90 minuten een 4–1 overwinning op het scorebord zou staan, leek na de eerste 20 minuten een onbereikbaar doel. DSV keek toen tegen een 0–1 achterstand aan en moest in meerdere opzichten in Terschuurse Boys hun meerdere erkennen. Maar op karakter, inzet en teamgeest lieten de oranjehemden hun koppies niet hangen! Sterker nog: door treffers van Alfred Hofmeijer en Johan Westerink bogen zij de achterstand in de 29e en 38e minuut om naar een 2–1 voorsprong.

Ook het begin van de tweede helft was Terschuurse Boys sterk, maar ze liepen zich vast op de onverzettelijkheid van de DSV-ers en kregen daardoor zelden kansen. DSV, dat dankzij het ontbreken van blessures en kaarten met de sterkste opstelling kon spelen, kreeg meer grip op het spel en drukte dat in de 71e minuut uit in een derde treffer van Gerrit Hoekert.

Toen Alfred Hofmeijer in de 88e minuut voor 4–1 zorgde, was Terschuurse Boys definitief het haasje: DSV pakte de drie punten en kan met vertrouwen de volgende (uit)wedstrijd tegen EFC tegemoet zien.