zondag 19 januari 2014

KV Elburg komt tekort tegen Oerterp

KV Elburg speelde zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Oerterp in het gelijknamige dorp Oerterp bij Drachten. Elburg kon de in de eerste helft opgelopen achterstand in de tweede helft niet meer goedmaken en verloor met 15-12.

Elburg had de thuiswedstrijd tegen Oerterp destijds vrij fors verloren, al ontliepen de teams elkaar niet zoveel. Ook zaterdag in de uitwedstrijd was Elburg eigenlijk niet de mindere maar verloor toch terecht omdat er te weinig doelpunten werden gemaakt. Dat is feitelijk het hele verhaal.

Elburg nam in de beginfase nog wel een 1-3 voorsprong maar die werd snel weer teniet gedaan door de thuisclub. In het vervolg van de eerste helft scoorde Oerterp regelmatig terwijl de ballen er bij Elburg niet in gingen. Kenmerkend daarvan was de ruststand, een 8-4 achterstand.

Na rust speelde Elburg een goede tweede helft en scoorde nu ook mee. Op inzet werd het gat van vier doelpunten verkleind tot twee maar de aansluiting kwam nooit tot stand. Oerterp wist een doelpunt van de Elburgers steeds weer te beantwoorden met een eigen doelpunt.
De eindstand 15-12 betekende opnieuw verlies voor de Elburgers die zo op de voorlaatste plaats blijven staan.