zondag 26 januari 2014

Overwinning KV Elburg; dubbeltje op zijn kant

Een dubbeltje op zijn kant. Zo zou je de uitslag Elburg – Vlug en Vaardig (V&V) kunnen typeren. Voor Elburg viel het dubbeltje de goede kant op. Het team van Jan de Haard won de wedstrijd met 19-18.

Elburg kan door dit resultaat weer naar boven kijken, ondanks het feit dat men nog steeds op de 7e plaats staat. Voor V&V lijkt het doek gevallen en is degradatie naar de 2e klas onafwendbaar.

Beide teams maakten er, met name in de eerste helft, een aantrekkelijke maar vooral spannende wedstrijd van. Dat had men af kunnen kijken van de wedstrijd Elburg 2 – V&V 2 die voor hun eigen wedstrijd werd gespeeld. Ook deze twee teams maakten er een leuke wedstrijd van. In de slotfase toonde Elburg 2 zich de sterkste en won toch nog ruim met 17-11.

De eerste teams van Elburg en V&V streden in hun wedstrijd voor wat ze waard waren. Voor V&V was het de laatste kans om aansluiting te vinden. Elburg had ook de punten hard nodig om van de 7e plaats af te komen. Die 7e plaats betekent aan het einde van de competitie het spelen van een promotie/degradatiewedstrijd en dat willen de Elburgers graag voorkomen.

Door de afwezigheid van Jordi Immeker moest trainer Jan de Haard wat puzzelen met zijn opstelling. Uiteindelijk deed hij een beroep op de oudgedienden Kees Magre en Rutger Bruinink. Kees Magre maakte na ruim een jaar weer zijn rentree in het 1e team en deed dat zeer verdienstelijk met vier doelpunten. In de rust werd hij afgelost door Rutger Bruinink.

De eerste helft kende een gelijkopgaande strijd. Elburg had zijn handen vol aan het zeer gemotiveerde V&V maar men speelde zelf ook een goede eerste helft. De teams scoorden om en om en dat gaf ook de ruststand aan (13-12).
In de tweede helft was het spel minder en werden er ook minder doelpunten gescoord. De spanning vergoedde echter veel. Met nog tien minuten op de klok had V&V een 15-17 voorsprong genomen maar vijf minuten later was de stand weer gelijk. De laatste vijf minuten stond de wedstrijd bol van de spanning. Elburg was in de slotfase de gelukkigste en won met 19-18 door een benutte strafworp van Rutger Bruinink.