vrijdag 17 januari 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 18 januari

Zaterdag 18 januari beginnen de amateurverenigingen uit de buurt aan de tweede competitiehelft. De behaalde resultaten van de clubs in de eerste competitiehelft zijn wisselend te noemen.
Promovendus OWIOS heeft het moeilijk in de 1e klasse D en staat met slechts 5 punten onderaan de ranglijst.
Elburger SC bezet met 23 punten de 3e plaats in de 2e klasse G en doet het naar behoren.
In de 3e klasse B doen DSV'61 en VSCO'61 bovenin mee (resp. 4e en 5e plek) al lijkt koploper Hoevelaken al uit het zicht verdwenen te zijn. sv 't Harde is erg wisselvallig qua resultaten en staat daardoor op een 8e plaats.
 
Hieronder de voorbeschouwingen op HZVV - OWIOS, KHC - Elburger SC, VSCO'61 - Hatto Heim, sv 't Harde - Zeewolde en DSV'61 - Terschuurse Boys.
 
Uiteraard is ook de tweede competitiehelft alles te volgen via LOEsport.nl

Vergeet niet om mee te doen aan de LOEsport.nl / Primera voetbalpoule. Voorspel de uitslagen van bovenstaande wedstrijden en maak kans op een waardebon van de Primera!





OWIOS hervat competitie bij HZVV

Zaterdag voetbalt OWIOS de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen HZVV uit Hoogeveen om 15.00 uur. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer J.H.M. Huis in ’t Veld.

Na meer dan een maand stil gelegen te hebben, wordt de competitie hervat bij HZVV. Beide ploegen hadden gehoopt om tijdens de winterstop iets meer punten te hebben. HZVV staat met 21 punten uit 13 duels op een 6e plaats. Als ex-hoofdklasser begon HZVV goed aan de competitie met veel doelpunten. In de laatste 11 wedstrijden stokte het scoren van doelpunten en scoorde men nog maar 9 keer. Desondanks door een solide verdediging pakt HZVV toch regelmatig haar punten.
 
In de eerste wedstrijd van het seizoen troffen beide ploegen elkaar op Bovenmolen. HZVV nam de punten mee naar Hoogeveen door met 5-2 te winnen van OWIOS. In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop zorgde HZVV voor een daverende verassing door koploper DFS te verslaan. Vorige week oefende HZVV tegen Hoofdklasser Berkum. Berkum trok aan het langste eind door met 4-1 te winnen.

OWIOS zal bij het begin van de tweede seizoenshelft er vol tegenaan moeten gaan. De eerste seizoenshelft bleek OWIOS moeite te hebben met het niveau van de 1e klasse en zijn er te weinig punten behaald.
De laatste wedstrijd voor de winterstop werd er in Ede met 4-1 verloren van Blauw-Geel ’55. OWIOS heeft nu een half jaar kunnen wennen aan het niveau en in de winterstop de accu opnieuw kunnen opladen om in de 2e seizoenshelft de huid duur te verkopen.
 
Afgelopen week oefende OWIOS tegen Hatto Heim. Op het kunstgras in Hattem werd de wedstrijd duidelijk in het voordeel van OWIOS beslist: 5-1.

Een nieuwe start biedt weer perspectief. OWIOS zal er alles aan doen om de punten mee te nemen naar Oldebroek.


Elburger SC hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen KHC

Op 18 januari 1963 werd één van de meest gedenkwaardige Elfstedentochten uit de geschiedenis verreden. Exact 51 jaar na dato is er geen enkele sprake van "De Tocht der tochten", maar aanstaande zaterdag kunnen de voetballiefhebbers wèl weer hun hart ophalen bij de hervatting van de voetbalcompetitie.
 
Elburger Sportclub start de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen één van de vier zaterdagclubs die Kampen rijk is, namelijk KHC.
Kamper Hercules Combinatie, werd opgericht op 14 juni 1914 en viert, als één van de oudste clubs in de regio, dit jaar derhalve haar eeuwfeest.
 
Met een achterstand van drie en vier punten op koploper Veensche Boys nemen KHC en Elburger Sportclub resp. de tweede en derde plaats in op de ranglijst. Na de degradatie van afgelopen seizoen lijken de Kampenaren zich te zullen gaan mengen in de strijd om de prijzen. De blauw-witten, die een stabielere indruk maken als afgelopen seizoen, zullen in het achterhoofd die ambitie ook wel hebben.
 
De Elburgers bewaren overigens geen al te prettige herinneringen aan eerdere confrontaties tegen de jubilaris. In het seizoen 2011-2012 waren de Kampenaren persoonlijk verantwoordelijk voor de degradatie van de blauw-witten uit de 1e klasse, terwijl de openingswedstrijd van deze competitie uitdraaide op een regelrecht fiasco en een gevoelige 6-3 nederlaag werd geleden.
Gevierde man in die wedstrijd was Ronald Arends (35 jaar) die toen vier treffers voor zijn rekening nam!
 
De Elburgers hebben dus nog wat recht te zetten, maar het is de vraag of de mannen van Henk Nieuwenhuis hiertoe in staat zullen zijn.

De wedstrijd op sportpark `De Venen` aan de Veneweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. van de Pol.


VSCO'61 hervat competitie tegen Hatto Heim

Zaterdag wacht VSCO'61 bij de start van de tweede helft van de competitie de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Drenth.

Beide teams ontlopen elkaar weinig of niet na de eerste competitiehelft. VSCO'61 staat met 23 punten op de vijfde plaats en Hatto Heim met 20 punten een plek lager. Echter Hatto Heim heeft nog een wedstrijd in te halen. De achterstand op koploper Hoevelaken is vrij groot. DE nummer één in de competitie staat met 31 punten fier bovenaan. Het gat met nummer twee, Zeewolde dat 26 punten heeft, is echter overbrugbaar.
Doelstelling van beide teams zal ongetwijfeld zijn een periodetitel in de wacht slepen om zo deel te kunnen nemen aan de nacompetitie om via deze weg alsnog promotie af te dwingen.

Afgelopen zaterdag speelden beide teams een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de herstart van de competitie. Hatto Heim speelde thuis tegen eersteklasser OWIOS. In deze wedstrijd bleek OWIOS een maatje te groot en won met 5-1. VSCO’61 oefende tegen tweede klasser BAS uit Biddinghuizen. In een van VSCO-zijde aantrekkelijk duel wisten de Kanaries verdiend met 3-0 te winnen.

Of dit een graadmeter is voor de wedstrijd van komende zaterdag valt te betwijfelen. Als er om de punten gespeeld wordt zal het er anders aan toe gaan. Voor beide teams is het wel zaak om aansluiting te houden bij de (sub)top van de competitie. Winst is dan onontbeerlijk.

Het openingsduel in de competitie eindigde in een 2-2 gelijkspel. VSCO’61 kende een sterke eerste helft, maar kwam niet verder dan een 0-1 voorsprong. Aan het eind van het duel mocht VSCO’61 nog de handen dicht knijpen met het gelijke spel doordat Hatto Heim een paar opgelegde kansen liet liggen.
De doelpuntenmakers waren overzichtelijk. Voor Hatto Heim scoorde Jurgen van de Weerd tweemaal en voor VSCO’61 deed dat topscorer Rinze van der Velde.

Het belooft zaterdag dus een spannend duel te worden op sportpark De Heughte in Oosterwolde. Pikant detail in deze wedstrijd is dat de gebroeders Van der Velde elkaars tegenstander zijn. Aan de kant van Hatto Heim is dat Niels en aan de kant van VSCO’61 Rinze.


sv ’t Harde hervat competitie tegen Zeewolde

Na een relatief korte winterstop wordt aanstaande zaterdag de competitie weer hervat. ’t Harde neemt het op eigen veld op tegen Zeewolde.

Beide ploegen troffen elkaar ook in de openingswedstrijd van het seizoen.  De verwachtingen waren toen hooggespannen, aangezien zowel Zeewolde als ‘t Harde geacht werd bovenin mee te gaan doen. De groenwitten verloren dat duel met 2-1 en het bleek het begin van een zeer moeizame en wisselvallige eerste seizoenshelft, met een huidige achtste plek tot gevolg.

Zeewolde presteerde wel in lijn met de ambities en staat nu op een tweede plek. Met vijf punten achterstand op Hoevelaken is het de enige ploeg die nog enigszins in het spoort kan blijven van de ongeslagen koploper.

Voor ’t Harde is het de uitdaging om de rest van het seizoen constanter te presteren om daarmee nog een rol te kunnen betekenen in het linkerrijtje. Zeewolde zal punten moeten blijven plakken om nog kans te maken op het kampioenschap. Een interessante ontmoeting tussen twee ploegen met hele verschillende belangen.
De wedstrijd op sportpark Schenk begint om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Rorije.

Voorbeschouwing van vv Zeewolde site

 
DSV'61 ontvangt Terschuurse Boys

Voor DSV'61 begint de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys. De bezoekers hebben evenveel punten als de Doornspijkers maar door een iets beter doelsaldo bezetten zij de 3e plaats en DSV'61 de 4e.
Dat beide ploegen gelijkwaardig zijn bleek ook al in de openingswedstrijd van het seizoen, in Terschuur (gemeente Barneveld) stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Terschuurse Boys blijkt dit seizoen een lastige ploeg om te verslaan, alleen VSCO'61 wist dit voor elkaar te krijgen (1-2). Alleen het feit dat er maar liefst zes keer gelijkgespeeld werd zorgt ervoor dat de achterstand op koploper Hoevelaken zeven punten bedraagt.

Voor beide ploegen is een overwinning een vliegende start aan het tweede gedeelte van de competitie, omdat de nummers 5 en 6 elkaar ook treffen (VSCO'61 - Hatto Heim) betekenen 3 punten een vaste plek in de top 3 van de ranglijst, met dus alle uitzicht op promotie.

De wedstrijd op sportpark "de Haere" begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Weuring.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten