Groninger studenten winnen van KV Elburg

De korfballers van de Groninger studentenclub De Parabool toonde zich zaterdagavond de sterkste in hun treffen met de Elburger korfballers.
Na een 8-8- ruststand verloor Elburg met 15-18.

Na twee weken rust pakte KV Elburg zaterdag de competitiedraad weer op.
Elburg was met 3 punten uit de laatste 2 wedstrijden met een goed gevoel de korte ‘ winterstop’ ingegaan.

Tegenstander was in deze thuiswedstrijd De Parabool uit Groningen. De uitwedstrijd werd destijds in Groningen op een sneue manier verloren met 19-18. De mannen en vrouwen van trainer/coach Jan de Haard hadden zich voorgenomen om deze keer wel de punten tegen de Parabool te pakken.

Geen enkele wedstrijd wordt in de eerste drie minuten verloren. Toch was het een teken aan de wand. Na drie minuten stond Elburg al op een 0-3 achterstand en eigenlijk liep het team door deze snelle achterstand de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Aan de andere kant toonde de ploeg veerkracht door steeds weer aan te klampen maar het kostte veel kracht en energie. Na de 0-3 achterstand kwam Elburg beter in haar ritme en stond na een kwartier weer gelijk (4-4). Ook de ruststand van 8-8 toonde aan dat Elburg zeker niet kansloos was.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Na 3 minuten in de tweede helft was het 8-11 en opnieuw moest een hardwerkend Elburg in de achtervolging. Dat lukte ook tot 12-14 maar toen het daarna snel 12-17 werd was het over. Elburg kon in de slotfase nog terugomen tot 15-18 maar de wedstrijd was gespeeld.

De conclusie was dat het spel goed was maar dat de kansen onvoldoende worden benut. Elburg zal elke week top moeten zijn om punten te pakken en het 1e klasserschap te behouden.