zondag 19 januari 2014

Elburger SC pakt de zege in Kampen tegen KHC

Driemaal is scheepsrecht; na twee eerdere nederlagen, waarbij de eerste zelfs degradatie betekende uit de 1e klasse, is Elburger Sportclub er eindelijk in geslaagd door een zeer knappe 4-2 zege het Kamper KHC in eigen huis op de knieën te krijgen.


De vierde en verlossende vierde treffer was voor de Elburgers in dubbel opzicht een feestje waard. Voor Wim de Vries betekende het namelijk zijn 100ste competitietreffer!

Vanaf het eerste fluitsignaal van invaller scheidsrechter Jan Floors uit Neede gingen de Elburgers uiterst geconcentreerd en gedreven van start. Het werd al spoedig duidelijk dat het rechterverdedigingsblok van de Kampenaren niet bepaald het sterkste deel van de ploeg vormde en grote problemen had met de rapheid van aanvallers van de blauw-witten. Dit mondde na ruim een kwartier spelen uit in de openingstreffer. Marco de Vries schoot, na goed voorbereidend werk van Robbert van Schie, de bal uit de draai via de binnenkant van de paal binnen. 

De thuisclub probeerde via de vleugels o.a. topscorer Ronald Arends in stelling te brengen, maar de aanvaller kwam deze middag niet in het stuk voor. Dit was mede de verdienste van goed verdedigingswerk van de Elburgers.

De tweede helft verliep aanvankelijk wat tam, maar daar kwam al gauw verandering in toen Marco de Vries zijn tegenstander weer te vlug af was. Waar iedereen inclusief doelman Kevin Dijkstra een voorzet verwachtte schoot de grillige aanvaller de bal echter snoeihard en volkomen onhoudbaar voor Dijkstra tussen de palen.

Een zege voor de Elburgers gloorde aan de horizon, maar Jeffrey van der Vlist bracht met zijn aansluitende treffer de hoop in de Kamper harten terug.
De veerkrachtig en collectief sterk spelende blauw-witten vergrootten echter de marge opnieuw met twee treffers. Raoul Jessurun benutte namelijk de terecht toegekende strafschop feilloos nadat Wim de Vries binnen de lijnen onderuit was gehaald.

Was het gemakzucht of onoplettendheid, maar de thuisclub kwam nota bene echter opnieuw dichterbij doordat Tom Diender te veel vrijheid genoot.

De vreugde bij de Elburgers was groot toen Wim de Vries amper een minuut voor de officiële speeltijd de overwinning extra luister bijzette met z’n 100ste competitietreffer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten