maandag 30 januari 2012

SV 't Harde onderuit bij koploper Blauw-Geel

Na puntenverlies vorige week thuis tegen de rode lantaarndrager KHC moest s.v.’t Harde in alle opzichten 180 graden draaien.

Allereerst moest er uit gevoetbald worden en was het nu de koploper, er werd op een fantastisch ogend kunstgrasveld gespeeld en er moest uit een ander vaatje getapt worden als het gaat over het niveau. Dit laatste was gelukkig ook het geval al moest wel geconstateerd worden dat Blauw Geel niet voor niets de ranglijst aanvoert en prima voetbal op de mat legt.

In de eerste helft was Blauw –Geel dan ook de bovenliggende partij maar bleef s.v.’t Harde redelijk gemakkelijk overeind want echt uitgespeelde kansen waren er voor beide partijen niet al was aanvoerder Hoefakker in de slotminuut van de eerste helft wel heel dicht bij de openingstreffer.

In de tweede helft startte Blauw-Geel beter en had het meerdere mogelijkheden om de score te openen echter verzuimden de Edenaren hierin. Wanneer het lang 0-0-blijft kan het ook maar zo zijn dat met een spaarzame aanval van de tegenpartij wel raak schiet.

Dit gebeurde in de 68e minuut toen een schot van Kamerbeek rakelings over ging. Blauw – Geel schrok hier toch enigszins van en schroefde het tempo nog wat omhoog en was met name aan de linkerflank met uitblinker Beekhuizen en een uitstekend diepgaande en goed voetballende linksback erg gevaarlijk.

In de 79e minuut haalde Blauw – Geel dan toch definitief de trekker over en scoorde het de 1-0 door Simon Kooiman die met een prachtige lob vanaf de zestien de iets te ver voor zijn goal staande doelman van der Wijk. In de slotfase kreeg s.v.’t Harde nog een prima mogelijkheid om alsnog een puntje mee te nemen maar de rebound van Jeensma ging over in plaats van in het doel.

Over het geheel genomen een verdiende overwinning van Blauw – Geel waarin s.v.’t Harde redelijk stand hield wat weer perspectief biedt voor de komende wedstrijd wanneer er opnieuw thuis tegen de rode lantaarndrager gespeeld wordt.