zaterdag 28 januari 2012

Oene – DSV eindigd in een 2 - 2 gelijkspel

Oene – DSV  2 - 2 (zaterdag 28-01-2012)

Voor de tweede maal op rij slaagde DSV er niet in om na een 2 – 0 voorsprong de winst binnen te halen. Was vorige week Stroe de lachende derde, ditmaal wist Oene vanuit een achterstand naast de ploeg van Henk de Velde te komen.

Toch zag het er in het begin zeker niet naar uit: binnen 20 minuten had spits Alfred Hofmeijer al twee maal gescoord. In de 5e minuut rondde hij een aanval van rechts via Bert van Minnen doeltreffend af en in de 14e minuut mocht hij mede dankzij een zeer eerlijke clubgrensrechter alleen op de doelman af en ook toen maakte hij geen fout.

Vanaf dat moment had DSV door moeten drukken, zeker gezien de kansen die o.a. Hofmeijer, Van Minnen en Westerink daarna nog kregen. Maar door zelfzuchtig te zijn of door slecht gerichte schoten viel de waarschijnlijk beslissende derde treffer niet.

Uiteindelijk kregen de oranje-zwarten hiervoor de rekening gepresenteerd. In de blessuretijd van de eerste helft viel de 1 – 2, de gelijkmaker kwam tot stand na een te slappe terugspeelbal van een DSV-verdediger, waarvan een Oene-aanvaller gretig profiteerde.

Het tekent het beeld van de wedstrijd daarna dat er niet meer gescoord werd: geen ploeg had de drie punten verdiend. Door de twee gelijke spelen van DSV is een rol van betekenis in de 2e periode “even uit beeld”. In de volgende thuiswedstrijd – 4 februari tegen Otterlo(nr. 13) – hoopt DSV(nr. 9) alle frustratie van zich af te spelen en met een overwinning van de mat te stappen.