zondag 22 januari 2012

Bossini G.S.Stars verliezen in Arnhem

Afgelopen zaterdag kwam Bossini G.S.Stars in actie voor hun 2e wedstrijd van 2012. Vorige week werd verloren van HBV The Jumpers uit Den Haag, dus de Elburgers waren gebrand op een goed resultaat. De laatste wedstrijd tegen Arnhem speelde Bossini G.S.Stars goed en had volop kansen voor de winst.

De ploeg uit Arnhem leunt zwaar op grote man Groenendijk. Door zijn buffelwerk onder de basket creëert Arnhem veel makkelijke scores en tweede kansen. In het eerste kwart komt Elburg moeizaam op gang. Pas in de 5e minuut staat de eerste score, een 3punter van Ruben Grootkarzijn, op het bord. Arnhem staat dan al op 9 punten, waarvan 7 punten door Groenendijk. Een time-out zet de zaak weer even op scherp. Cedric Njeumen komt bij de Elburgers in het veld en verdedigt de grote man van Arnhem goed.

Onder aanvoering van Michel van Houten pikt Bossini G.S.Stars weer aan. Stand na 1 kwart: 16-13. In het tweede kwart drukt Van Houten het gaspedaal nog verder in. Met drie scores op rij brengt hij de Elburgers aan de leiding. Door scores van Jeroen Doek wordt een kleine voorsprong opgebouwd bij 20-25 halverwege het tweede kwart. Twee domme persoonlijke fouten van Bossini G.S.Stars geven Arnhem de kans om via bonus vrije worpen weer de leiding te pakken. Ruststand: 33-31.

In het derde kwart zet Arnhem veel druk op de verdediging van de bezoekers. Veelvuldig zoeken ze hun grote mannen onder het bord. Bossini G.S.Stars heeft moeite om dit af te stoppen en moet een klein gaatje laten vallen. Stand na drie kwarten: 49-42. In het vierde kwart staat de verdediging van Elburg inside beter, maar staat Arnhem speler Dicerc op. Met een paar mooie acties schiet hij de thuisploeg naar een voorsprong van 13 punten.

Bossini G.S.Stars blijft echter knokken en hard werken. De Elburgers komen terug tot 10 punten, maar missen in deze fase veel scoringskansen. Door haar vrije worpen in de laatste minuten te verzilveren bouwt Arnhem een wat geflateerde voorsprong van 16 punten op. Eindstand 75-59. Een terechte overwinning voor Arnhem Eagles in een wedstrijd waarin bij Bossini G.S.Stars aanvallend de scherpte ontbrak.

Bossini G.S.Stars heeft nu een paar weekenden geen wedstrijd en speelt dan op 10 februari om 2100 uur thuis tegen New Stars uit Nieuwegein.

Scores Bossini G.S.Stars: Michel van Houten 21 punten Jeroen Doek 10 punten Arnoud Drost 8 punten Ruben Grootkarzijn 7 punten Ronald van de Weg 5 punten Joost Streefkerk 4 punten Dimitri Braakman 3 punten Joachim van de Weg 1 punt