maandag 16 januari 2012

Goud en 3x Zilver voor turnsters S.S.S. Elburg

Afgelopen zaterdag was de derde en beslissende voorronde van de 3e divisie.
Er werd gestreden om een plaats in de finale van Gelderand.
Bij de instappers was het Emily van der Linde die een prima start had met het hoogste cijfer op brug. Door een klein onderdeel op balk niet goed uit te voeren, werd van de score 2 punten afgehaald. Zij werd uiteindelijk 11e en plaatste zich voor de finale. Mirthe Rodenburg turnde een prima en stabiele wedstrijd.
Op 3 van de onderdelen werd ze 2e, wat resulteerde in een 2e plek op het podium.Lienne Roozeboom turnde de beste van de 3 voorrondes.

Ze hadde agelopen weken er hard voor getraind en dat werd zichtbaar in de uitslag.
Lienne werd 6e en mag door deze prima notering ook door naar de finale. Lianne Oosterhof liet bij de jeugd zien dat het geen toeval was dat ze al eerder op het podium stond.

Vooral op balk werd hier verschil gemaakt met de andere turnsters.
En ook nu was het een 2e plaats voor Lianne.
Bij de junioren was het een moeilijke en zware strijd. Cecil Esther en Sigrid hadden de zware opdracht om zich te plaatsen voor de finale. Esther Hulzebosch turnde een prima wedstrijd en werd 12e.

Sigrid Hanssen had haar strijd met de balk overwonnen en turnde zich naar een verdienstelijke 4e plaats.
Cecil ten Cate Liet iedereen verrassen en mede door een nagenoeg "perfecte overslag" werd zij 2e.

Bij de senioren hadden zich in principe 2 turnster al geplaatst, Nadesja Fijn en Kimberly Dobber.
Voor Ruth van Ringelesteijn was het nog niet zeker en moest dus een gedegen wedstrijd turnen. En met een mooie brug en een stabiele balk zonder val was Ruth de zevende turnster van S.S.S. die zich had geplaatst voor de finale.
Nadesja Fijn had zich voorgenomen om een wedstrijd te turnen zonder eventuele risico`s. Zo miste ze op balk en vloer een aantal eisen, waardoor ze op een mooie 10e plek eindigde.Kimberly Dobber kon vrijuit turnen en deed dat ook met wat extra onderdelen wat haar D-score verhoogde. En zo kon zij voor de 2e keer het hoogste podium gaan staan en de eerste prijs in ontvangst nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten