donderdag 12 januari 2012

Henk Nieuwenhuis nieuwe trainer Elburger Sportclub

Henk Nieuwenhuis neemt na het lopende voetbalseizoen afscheid als trainer van SVI, en tekent zaterdag a.s. een 1 jarig contract met een optie voor 1 jaar bij ESC. De oefenmeester uit IJsselmuiden heeft in goed overleg met het bestuur besloten zijn aflopende contract bij de Zwolse derdeklasser niet te verlengen. Nieuwenhuis, was bezig aan zijn tweede seizoen bij SVI.


De 55-jarige Nieuwenhuis heeft een lange staat van dienst als speler en trainer. Als speler werd hij tweemaal (1981 en 1982 landskampioen met DOS Kampen. De nodige ervaring als trainer deed hij op bij onder andere Hatto Heim, SC Genemuiden, WHC, Urk en ASV Dronten. Tevens was hij nog twee jaar actief als technisch coördinator bij SV Urk, maar besloot al snel weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij Hatto Heim. In de zomer van 2010 nam hij bij SVI het stokje over van Harry Decheiver. In zijn eerste jaar degradeerde Nieuwenhuis met die club naar de derde klasse. Het is te hopen dat de scheidende trainer van ESC Egbert Kragt, deze klasse kan handhaven zodat de nieuwe trainer met zijn selectie in de eerste klasse kan beginnen.

Jaap van der Zee

Jaap wordt komend seizoen trainer van het tweede, hij heeft ook een 1 jarig contract met een optie van 1 jaar. Jaap is geen onbekende in Elburg, hij heeft bij ESC in de jaren negentig in de hoofdklasse gespeeld. Hij is begonnen bij sv ’t Harde en heeft ook bij VVOG in Harderwijk goede jaren gehad. In 2009 heeft hij als assistent trainer bij sv ,t Harde het trainerschap overgenomen van de toenmalige trainer.


Bron: www.loermeeuw.nl

1 opmerking: