maandag 9 januari 2012

Steun in de rug voor Elburger Sport Club

Elburger Sport Club heeft het ING-Materialenpakket overhandigd gekregen van ING-Aanvoerder Ton Gerritsen. Elburger Sport Club is hiermee een van de 500 amateurclubs die dit jaar het pakket ontvangen. Als hoofdsponsor van de KNVB investeert de ING niet alleen in het Nederlands elftal, maar ook nadrukkelijk in het Nederlandse amateurvoetbal. De bank doet dat door clubs te ondersteunen met materialenpakketten, advies en informatie en de inzet van vrijwilligers. 

Foto: voorzitter Henk Hulst ontving gisteren uit handen van Ton Gerritsen het materialenpakket.


Vrijwilligers en kennis Amateurclubs staan aan de basis van de maatschappelijke en sportieve rol van het Nederlands voetbal. De verenigingen zijn belangrijk voor de jeugd, hun ouders en voor de wijken waar ze gevestigd zijn. Vanwege deze bindende rol ondersteunt de ING amateurclubs nu met een speciaal materialenpakket. Daarnaast stimuleert de ING haar werknemers om een actieve rol te spelen in hun voetbalvereniging. Bovendien deelt de ING haar kennis over financin maar ook andere zaken - met de verenigingen in informatiebijeenkomsten en eendaagse cursussen in samenwerking met de KNVB. Deze initiatieven maken deel uit van het bredere programma Nederland voetballand, aangemoedigd door de ING waarbij de ING drie belangrijke pijlers van het Nederlandse voetbal ondersteunt: Het Nederlands elftal, amateurvoetbalverenigingen en het jeugdvoetbal.

Voetbalverenigingpakket Clubvoorzitter Henk Hulst ontving gisteren uit handen van Ton Gerritsen het materialenpakket. Dit bestaat ondermeer uit wedstrijdballen, hesjes en pionnen. Hulst: We zijn als Elburger Sport Club ontzettend blij met deze steun van de ING. Het is als amateurclub steeds lastiger je hoofd boven water te houden. De inzet van vrijwilligers bij de vereniging is cruciaal. Het is bijzonder welkom dat de ING ons steunt en begrijpt wat onze maatschappelijke rol is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten