zondag 29 januari 2012

Elburger SC verlaat de laatste plaats

Opluchting alom bij Elburger Sportclub. Door de zeer belangrijke 2-0 overwinning op de naaste mede-degradatiekandidaat  Be Quick ´28 uit Zwolle hebben de blauw-witten de rode lantaarn overgedragen aan de rood-zwarten. De formatie van Egbert Kragt passeerde door deze broodnodige overwinning ook  de andere  concurrent Zwart Wit ’63.

Be Quick ’28, de kampioen van de Hoofdklasse van weleer,  demonstreerde over een technisch aardige ploeg te beschikken maar kon de solide Elburger-verdediging niet in verlegenheid brengen.

Na ruim vijftien  minuten spelen kwam de thuisclub op voorsprong.  Na een hoekschop van Robbert van Schie leek het gevaar voor de Zwollenaren in eerste instantie te zijn geweken, maar de gevaarlijkste Elburger-aanvaller bracht de bal opnieuw voor het doel waarna de ver opgerukte Andries van der Beek raak kopte; 1-0.

Op slag van rust kregen de Elburgers een unieke kans om de score te verdubbelen toen scheidsrechter Smit uit Nunspeet  een terechte strafschop toekende na een handsbal van één de Zwolse verdedigers.  De normaliter van de kalkstip trefzekere   Raoul Jessurun zag zijn inzet  echter gestopt door doelman Jos de Gram, die ook in de rebound het schot van dezelfde speler parreerde.

In de tweede helft ging het het wat gemakkelijker en in de bepaalde fase wat sterker Be Quick op zoek naar de gelijkmaker. De aanvallen strandden echter steeds weer al in een vroeg stadium op de sterk en resoluut ingrijpende blauw-witte defensie.

Het inbrengen van de  Mark Jaket bij de thuisclub leverde vervolgens de tweede en bevrijdende treffer op. De lange tijd geblesseerde  snelle aanvaller passeerde De Gram met een bekeken schot, terwijl hij daarna zijn collega’s nog met enkele panklare voorzetten  in staat stelde om de score te verhogen.