zondag 15 januari 2012

Elburg troeft Dindoa af

KV Elburg ontving afgelopen zaterdag 14 januari Dindoa uit Ermelo. Een ploeg met kampioensaspiraties. Na een matige eerste helft speelde Elburg een sterke tweede helft en won verdiend met 15-13.

Dindoa zat met slechts twee verliespunten koploper IJsselvogels op de hielen. Elburg is middenmoter in de eerste klas D en dat is een heel verdienstelijke plaats. Dindoa won destijds de thuiswedstrijd van de Elburgers. De ploegen kennen elkaar goed en Elburg was zeer gemotiveerd om het de Ermeloërs heel moeilijk te maken.

Dat leek er in de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet op. Dindoa was de betere ploeg. Het team maakte een bevlogen indruk met een sterke wil om te winnen. Door een sterke verdediging kwamen de schutters van Elburg te weinig in stelling. Aan de andere kant kwam Dindoa zelf ook moeilijk tot scoren zodat er na een kwartier een magere 1-2 op het scorebord stond.

Toen het vijf minuten later 2-6 stond zag heel Elburg al een flinke nederlaag in het verschiet maar het liep heel anders. Het team van Remco Jacobs herstelde zich goed en kon vlak voor de rust de achterstand verkleinen tot één doelpunt (5-6).

In de tien minuten na rust legde Elburg de basis voor de uiteindelijke overwinning. Het team liep uit naar 9-6 en dat was een knappe prestatie. Korfballend hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht maar Elburg bleef steeds aan de goede kant van de score. Dindoa kwam nog een keer terug tot 11-10 maar daarna speelde Elburg de wedstrijd geroutineerd uit. Eindstand 15-13, een terecht winst voor een sterk collectief.