zondag 29 januari 2012

KV Elburg verliest van Regio

KV Elburg liep zaterdag tegen een onverwachte maar terechte nederlaag aan. Regio uit Vaassen pakte nipt de winst en de twee punten. Einduitslag 14-15.
“Het hele team heeft onder de maat gespeeld” was na afloop de terechte conclusie van coach Remco Jacobs. “Als enkele spelers zich dan ook nog teveel met de scheidsrechter bemoeien gaat dat ten koste van de prestaties van het hele team en uiteindelijk de uitslag”.

Feit was wel dat Regio de punten hard nodig had in de strijd tegen degradatie. Het team knokte dan ook voor elke meter. Elburg heeft geen degradatiezorgen maar kan ook niet achteroverleunend de zaalcompetitie uit spelen. De laatste weken ontbreekt een beetje de power en inspiratie om het onderste uit de kan te halen. De spel oogt statisch, aanvallend is het te pover en verdedigend te gemakkelijk. Tegen TOP pakte Elburg vorige week nog net de twee punten op maar tegen Regio lukte dat niet weer.

Elburg liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. In de beginfase kwam Elburg weer op achterstand (2-5) maar bij rust was de achterstand zeker niet hopeloos (5-7).

Na rust kwam Elburg op een 6-10 achterstand. Vanaf dat moment begon de ploeg beter te korfballen  en werden de schutters beter in stelling gebracht. Met nog vijf minuten op de klok scoorde Elburg de gelijkmaker. Het was echter Regio die in de slotminuten toch terecht de winst naar zich toe trok (14-15).

De doelpunten kwamen van: Kees Magre 6; Karin Jacobs 3; Melanie Kalverda 2; Jim van der Linden 1; Rutger Bruinink 1; Nynke de Haan 1.

Zaterdag 4 februari speelt Elburg de uitwedstrijd tegen Telstar, aanvang 20.10 uur in Hoevelaken.