zondag 8 januari 2012

KV Elburg pakt punt tegen KOAG

KV Elburg liet tegen het sterke KOAG zien dat het nog steeds op de goede weg zit. Het harde werken werd in de slotfase alsnog terecht beloond met een punt. Eindstand 15-15.

Na twee competitieloze zaterdagen hervatte KV Elburg op zaterdag 7 januari de korfbalcompetitie. Elburg neemt in de 1e klas D een plaats in de middenmoot in. Koag staat daar net boven en doet nog mee om de bovenste plaatsen.

Koag heeft een goed korfballende ploeg met sterke rebounders. Elburg groeit echter nog steeds en treedt zonder schroom iedere tegenstander tegemoet.

Beide teams speelden met veel inzet en maakten er een ongekend spannende wedstrijd van. Korfballend was het niet altijd even fraai want aan beide kanten werden er behoorlijk wat fouten gemaakt. De spanning vergoedde echter veel want gedurende de hele wedstrijd hielden de ploegen elkaar scorend in evenwicht.

Elburg trok in de eerste helft het initiatief naar zich toe maar Koag had steeds het antwoord klaar. Rutger Bruinink onderscheidde zich in de eerst helft door van afstand drie keer raak te schieten. Verdedigend hadden de ploegen de zaken ook goed voort elkaar. Er werd gerust met een ‘magere’ stand van 8-8.
Op de foto een schotpoging van Rutger Bruinink.
Wedstrijd Elburg-Koag, zaterdag 7 januari ’t Huiken.

Na rust scoorden de ploegen letterlijk om-en-om. Elburg kwam op achterstand (10-11) maar pakte snel de draad weer op. De slotfase was zoals zo vaak weer ongekend spannend. Vijf minuten voor het eindsignaal stond er 14-1-4 op het scorebord. Koag maakte twee minuten voor tijd de 14-15 en dat leek de winnende treffer te zijn. De ploeg speelde daarna de ploeg geroutineerd vol.

In de allerlaatste seconden scoorde Kees Magre toch nog de 15e treffer voor de Elburgers, goed voor een punt. Na afloop had iedereen vrede met het gelijkspel en de puntendeling.