dinsdag 17 januari 2012

Nieuwjaarsreceptie - Stichting Circuit Oldebroek

14 januari was de nieuwjaarsreceptie van Stichting Circuit Oldebroek. De voorzitter van de Stichting Henri Bekenkamp was zeer tevreden over de opkomst, waaronder oud bestuursleden, vrijwilligers, sponsoren en speciale genodigden waaronder Wethouder Kok die samen met zijn vrouw aanwezig was.


De voorzitter memoreerde dat het afgelopen jaar weer goed was verlopen met als hoogtepunten de wedstrijden op 5 (ONK Jeugd) en 19 maart (ONK Zijspan en MX3) en de Demo Classic op 10 september. Geen evenement op pasen zoals u gewend was van ons. Op voorhand wisten wij dan ook dat het moeilijk zou gaan worden, aldus de voorzitter, maar dankzij de steun van onze vrijwilligers, sponsoren, buurtbewoners en de gemeente Oldebroek en iedereen die niet bij naam genoemd is, waren het uiteindelijk toch drie bijzonder geslaagde evenementen.
Gelukkig is voor 2012 de traditie Paasweekend Motorcross Oldebroek in ere hersteld.

Voorzitter Bekenkamp was blij te kunnen melden dat na een jaar van afwezigheid met een motorcrosswedstrijd op 2e paasdag komend jaar op 7 en 9 april weer een WK wedstrijd op het Circuit "de Bargen" wordt verreden. De zijspannen komen dan voor de tweede wedstrijd tellend voor het Wereld Kampioenschap langs op het circuit. Tevens is er een wedstrijd voor het Europees Kampioenschap Quads. In het bijprogramma van de zijspannen en quads is er een clubklasse zijspannen. Deze inschrijving verloopt voorspoedig en begint al aardig vol te raken.


Om dit evenement voor nog meer mensen aantrekkelijk te maken en meer publiek naar ons circuit te trekken heeft de SCO de radio Veronica Drive In Show geboekt met lokale DJ Rick van Velthuysen. Als klap op de vuurpijl komt ook Jan Smit op 2e paasdag naar Oldebroek toe.


Verder wist de voorzitter te melden dat men in onderhandeling is met de Firma Youthstream om de rechten te verkrijgen van de WK voor Jeug in 2014. (FIM World Championship for Juniors). Dit geheel zal in eendrachtige samenwerking met de Firma Honest International verder worden uitgewerkt.


De voorzitter deed een beroep op alle aanwezigen om in hun omgeven te kijken naar mensen die het leuk vinden om tijdens het paasweekend baancommissaris of vlaggenist te zijn Deze mensen zijn hard nodig bij zo'n evenement en iedereen is daarom welkom. (cursus en opleiding wordt verzorgt door de Stichting,).

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor de opbouw van het circuit al weer begonnen. De afgelopen weken zijn de vrijwilligers al weer begonnen met allerhande klusjes. Ook hebben we er sinds kort 20 nieuwe vrijwilligers bij. Er zijn 20 schapen voor begrazing van de paddock en het circuit losgelaten. Zo ziet u maar dat een "motorclub" als de stichting niet alles gemotoriseerd doet.
Hiermee was de speech van de voorzitter bijna klaar en reste hem alleen nog samen met de penningmeester een tweetal mensen in het zonnetje te zetten.

De eerste was het welkom heten van Niels Fijn een nieuwe sponsor als business club lid. (wegens omstandigheden afwezig)
Vaste vrijwilliger Sam Brink is met de VUT gegaan en zal nu meer op het circuit aanwezig zijn voor de opbouw. (Zijn broer Thijs is al met de VUT en ook vaste vrijwilliger). Samen zijn ze nu meer aanwezig op het circuit. Als blijk van waardering is voor deze beide mannen is een Quad aangeschaft om zo de werkzaamheden makkelijker te kunnen uitvoeren. Er is een trekhaak op gemonteerd zodat er een kar achter kan. (Sam en Thijs zijn niet zo van de trekker), Sam nam symbolisch de sleutel in ontvangst en kreeg een bos bloemen uitgereikt voor het behalen van de VUT gerechtigde leeftijd.

Verder bedankte de voorzitter iedereen voor zijn of haar inzet en opende hiermee een klein buffetje zodat hiermee het officiele gedeelte afgelopen was en iedereen informeel met elkaar de avond kon voortzetten.

Voor een aantal foto's van de nieuwjaarsreceptie kunt u
hier klikken.

Baancomissarissen en vlaggenisten.
Tijdens de Grand Prix Zijspan en Europees Kampioenschap Quads zijn wij nog op zoek naar Baco's en Vlaggenisten. Heeft u ervaring en belangstelling om ons te helpen tijdens dit evenement. Stuur dan een mail naar
info@stichtingcircuitoldebroek.nl o.v.v. Baco's en vlaggenisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten