zaterdag 21 januari 2012

ELBURGER SC EERVOL TEN ONDER

De officiële  speeltijd was al verstreken toen  DTS ´35 in eigen huis Elburger Sportclub definitief op de knieën kreeg. In de slotfase waren de soms ver opgedrongen blauw-witten  dichtbij de gelijkmaker maar  van de ruimte die hierbij ontstond profiteerde  de thuisclub. Doelman Frans Koornberg kon alleen ten koste van een overtreding binnen de beruchte lijnen de doorgebroken Ali Alkan afstoppen. Koornberg kwam goed weg met geel, maar de door  de scheidsrechter terecht toegekende strafschop werd door Remco Speelziek onberispelijk verzilverd en daardoor de eindstand op 2-0 bepaalde.  Alkan had na een  half uur spelen zijn ploeg middels een rake kopbal al op een 1-0 voorsprong gezet.

In deze eerste wedstrijd na de  winterstop lieten de Elburgers een uitstekende indruk achter. DTS combineerde wel wat gemakkelijker maar echt uitgespeelde kansen kreeg men nauwelijks. Een Elburger openingstreffer  daarentegen  zou bij vriend noch vijand  bevreemding hebben gewekt.  Ook vijf minuten na de Edese openingstreffer, toen Remco Timmer  van dichtbij rakelings naast schoot, kwam het grote euvel,  n.l. stootkracht,  duidelijk aan het licht.

Ondanks het feit dat de thuisclub wat dreigender was hield de rode lantaarndrager zich in de tweede helft  tot in blessurertijd uitstekend staande. De blauw-witte aanval wist daarbij aan de andere kant niet te profiteren van het soms lankmoedige en hautaine  optreden van de vorig jaar uit de Hoodfdklasse gedegradeerde thuisclub.