zondag 29 januari 2012

OWIOS houdt aansluiting met top

Tegen de nr 3 in de stand ASVD uit Dronten had OWIOS nog wat goed te maken. In Dronten werd een grote 1-6 nederlaag geleden en wil OWIOS mee blijven doen om de bovenste plaatsen moest er wel gewonnen worden.

Vanaf het begin golfde het spel op en neer, de OWIOS verdediging had de handen vol aan de snelle ASVD aanvallers. De eerste kans was voor OWIOS, in de 12e min werd een aanval over drie schijven net niet tot doelpunt gepromoveerd door Bennie Veldhoen, doelman Bies redde goed.

In de 15e min kwam OWIOS toch op voorsprong. Bennie Veldhoen speelde diep op William van den Hul die diagonaal rak schoot: 1-0. OWIOS doelman Marcel van der Beek redde in de 19e min prachtig op een inzet van dichtbij, maar moest in de 33e min toch een doelpunt toestaan. Hendri Nagelhout kon alleen ten koste van een overtreding Bai Kamara van een doelpunt afhouden. De strafschop werd beheerst binnengeschoten door Doeze Jager: 1-1.

OWIOS verzuimde enkele keren weer op voorsprong te komen en de rust leek met een gelijke stand gehaald te worden.
In blessure tijd sneed OWIOS nog een keer op snelheid door de ASVD defensie. De ontsnapte William van den Hul paste breed op Corné Schuld die uit een moeilijke hoek de 2-1 liet aantekenen.

Na rust probeerde ASVD uit alle macht de gelijkmaker te scoren, maar de OWIOS verdediging gaf weinig kansen weg of de ASVD aanvallers gingen te slordig om met de verkregen kansen. Ook OWIOS kreeg nog enkele goede kansen maar gescoord werd er niet meer in de 2e helft. Een mooie overwinning voor de Oldebroekers die nu op de 3e plaats staan. Kan dit niveau gehandhaafd worden zijn er nog mooie dingen mogelijk dit seizoen.

IJs en weder dienende wordt er a.s. zaterdag in Ederveen gespeeld tegen Advendo. Aanvang 14.30 uur.