zondag 22 januari 2012

KV Elburg wint ook van TOP

KV Elburg boekte afgelopen zaterdag opnieuw een nuttige overwinning. In een matige wedstrijd werd gewonnen van TOP. In Vroomshoop werd het 19-20 voor de bezoekers uit Elburg.


In de thuiswedstrijd had Elburg maar op het nippertje verloren van Top. Toen bestond al het gevoel bij de Elburgers dat ze te weinig hadden gekregen. In de uitwedstrijd tegen Top waren de winstpunten voor Elburg en dat was ook verdiend.

De winst ging echter niet van een leien dakje. Elburg speelde niet goed maar ook Top bakte er met name aanvallend niet veel van. Daar komt bij dat de scheidsrechter niet optrad tegen het fysieke spel van de “Toppers”. Met name in de korfzone hadden de Elburgers daar behoorlijk last van.

In de beginfase kwam Elburg op een 2-5 voorsprong maar het team kon dit niet vasthouden. Top kwam langszij en nam een voorsprong van  7-5. De rest van de wedstrijd was het voor Elburg aanklampen. De ploegen ontliepen elkaar niet veel maar Top zat steeds aan de goede kant van de score. In de slotfase, op 19-18 voor Top, leek het er op dat Elburg toch als verliezer van het veld zou gaan.

In de laatste minuten scoorde Nynke de Haan de gelijkmaker en was Kees Magre opnieuw de matchwinner. Hij scoorde de belangrijke 19-20, goed voor twee punten.

Elburg staat door dit resultaat stevig in de middenmoot van de 1e klas D.

De doelpunten kwamen van: Kees Magre 8; Rutger Bruinink 4; Benjamin Tijdeman 4; Karin Jacobs 1; Jim van der Linden 1; Melanie Kalverda 1; Nynke de Haan 1.

Volgende week zaterdag 28 januari speelt Elburg de thuiswedstrijd tegen Regio Vaassen, aanvang 19.45 uur in sporthal ’t Huiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten