zondag 4 mei 2014

VSCO'61 wint in Teuge en mag blijven hopen op de nacompetitie

In Teuge weet VSCO’61 de plaatselijke trots, SP Teuge, met 0-3 te verslaan. Door dit resultaat blijft VSCO’61 hopen op een plek in de nacompetitie. De Kanaries zijn daarbij afhankelijk van DSV’61 dat vandaag geen misstap maakte.
De beslissing zal dan ook volgende week vallen.

VSCO’61 komt al snel op voorsprong. Een terugspeelbal van Teuge wordt door Patrick Augustin opgepikt en uit een moeilijke hoek schiet hij de 0-1 binnen. Hierna schiet Nick Koele knap in na een goede actie van Jan van ’t Oever, maar doelman Joost Veldwijk weet evenzo knap te redden.

Hierna krijgt VSCO’61 diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar verzuimen dit. Aan de andere kant loert Teuge op een snelle counter vooral via Mike Drost, maar ook dat leidt niet tot succes.
Op slag van rust breidt VSCO’61 de voorsprong uit. Patrick Augustin is attent bij een doorkopbal en tikt met de buitenkant rechts de 0-2 binnen.

Na rust start Teuge een alles of niets offensief. Met veel strijd, echter met weinig overleg, zijn ze enkele malen dreigend maar weten het doel niet te vinden. Aan de andere kant krijgt VSCO’61 enkele goede kansen via Bert van ’t Hof en Gert Schreurs, maar of de doelman weet een treffer te voorkomen of het vizier staat niet scherp.

In de slotfase weet invaller Wesley Pater op aangeven van Bert van t Hof de 0-3 binnen te tikken en bepaalt daarmee de eindstand.

Volgende week speelt VSCO’61 haar laatste thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde SEH. Winst is noodzakelijk en als dan DSV’61 punten morst tegen ZwartWit’63 wacht alsnog de nacompetitie.