woensdag 7 mei 2014

Jaco Boonen 4e bij NK Supercup1000 in Assen

Vrijdagochtend vertrok het Gema I R2 project Racingteam weer richting het TT circuit van Assen. De weersvoorspellingen waren gunstig, het zou niet al te warm worden maar er werd in ieder geval geen regen voorspeld. 
Vrijdag heeft coureur Jaco Boonen drie sessies kunnen trainen en zaterdag werd de wedstrijd van de Supercup 1000 verreden.


Zodra iedereen was aangekomen op het circuit begon het team gezamenlijk met het opbouwen van de pitbox. Dit wordt ons de laatste tijd een stuk makkelijker gemaakt door de medewerking van Gema Apparatenbouw uit Biddinghuizen. Donderdagavond hebben wij van hun een mooie verrijdbare werkbank met veel opbergruimte gekregen. Daarom hoeven we nu niet meer te sjouwen met allemaal losse spullen, maar zitten deze al opgeborgen in de mooie werkbank. 

Om twee uur ging de eerste training van start. Er waaide een flinke koude wind over het circuit dus de snelle ronde tijden bleven uit. Verder is deze dag zonder bijzonderheden verlopen en volledig benut om gewoon lekker te kunnen rijden.

Foto: Ad Kievit/wegraceinfo.nl
Zaterdagochtend werden we gewekt door het zonnetje dus de dag begon al goed. Om tien uur stond de eerste kwalificatie gepland. Vanwege de lage temperatuur heeft het team ervoor gekozen om met een wat oudere band te gaan rijden. Er stond in de middag toch nog een kwalificatie gepland dus maar hopen dat het dan wat warmer zou zijn. In de eerste kwalificatie heeft Jaco de zevende tijd weten te rijden. 

De tweede kwalificatie stond rond de klok van één uur gepland. Gelukkig was het nu een stuk warmer dan in de ochtend. Met vers rubber en een goed gevoel begon Jaco aan zijn tweede kwalificatie. Ook dit keer waren de rondetijden erg laag, het niveau is de afgelopen tijd erg gestegen. Jaco heeft even een paar ronden goed aan kunnen zetten en zijn tijd was dan ook goed voor een mooie vierde startpositie. Het verschil met de man op de eerste positie was maar 0,3 seconden. Dit beloofde wat voor de wedstrijd die later op de middag zou plaatsvinden.

Om vier uur was het zover. De rode lichten gingen uit en de mannen van de NK Supercup 1000A gingen van start. Jaco had een perfecte start en kon na de eerste bocht al de leiding overnemen. Even wist hij dit vol te houden maar na anderhalve ronde werd hij ingehaald. De kopgroep bestond dit keer uit zes strijdlustige mannen. Constant bleven ze in gevecht met elkaar. Dan stond de één weer aan kop en dan de ander weer. Even moest Jaco zich wat terug laten zakken omdat zijn gas bleef hangen. Hierdoor verloor hij de aansluiting bij de kopgroep. Na een aantal ronden zat Jaco weer aan het achterwiel van de zesde man, deze wist hij nog in te halen. 
Helaas werd de wedstrijd maar verreden over tien ronden dus Jaco had geen tijd meer om nog bij de rest te kunnen komen. Na deze zeer spannende wedstrijd kwam Jaco als vijfde over start/finish. Martijn Polinder doet niet mee in dit kampioenschap en heeft daarom zijn zwaar bevochten tweede positie afgestaan. Dit betekend dat Jaco uiteindelijk als vierde is geëindigd.

In het kampioenschap heeft Jaco zijn tweede plaats weten vast te houden echter moet hij deze nu wel delen met Erwin Druijff. Het beloofd dus nog een spannend seizoen te gaan worden!


De eerste volgende wedstrijd zal pas zaterdag zeven juni verreden worden. Dit ook op het circuit van Assen. Het tijdschema van deze wedstrijd is later te vinden op de website. Wederom willen we alle trouwe supporters bedanken voor hun komst. 

Kijk voor foto’s en informatie op www.jaco-racing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten