zondag 18 mei 2014

DSV'61 neemt eerste hindernis op weg naar promotie

De eerste hindernis op weg naar de tweede klasse heeft DSV goed genomen. Na een matige eerste en een veel betere tweede helft werd Redichem met een 4 – 1 nederlaag terug naar Heelsum gestuurd.

Na 45 minuten had waarschijnlijk niemand rekening gehouden met zo’n overwinning. Weliswaar kwam DSV door Alfred Hofmeijer al in de 9e minuut op een 1 – 0 voorsprong, maar het betere van het spel was voor Redichem. Vooral het centrum van de verdediging bleek een makkelijk te nemen station voor de aanvallers van redichem. Een aantal malen stond de paal een treffer in de weg, maar in de 43e minuut viel de verdiende gelijkmaker
1 – 1.

De tweede helft tapte DSV uit een ander vaatje: de ruimte die Redichem opeens wel gaf werd uitstekend benut en tussen de 63e en 75e minuut werd de score opgevoerd naar 4 – 1. De treffers waren achtereenvolgens van Gerrit Hoekert, Stefan Bakker en Johan Westerink.

Redichem kwam er niet meer aan te pas en kon slechts constateren dat de Doornspijkers vanmiddag een klap uitdeelden. De wedstrijd Stroe – Unicum eindigde in een 1 – 0 overwinning voor Unicum, mogelijk een volgende tegenstander van DSV, wanneer zij 24 mei de return in Heelsum tot een goed einde brengen.