zondag 11 mei 2014

VSCO'61 loopt nacompetitie mis door gelijkspel

VSCO’61 had het lot in eigen handen. Concurrent DSV’61 verloor winst tegen hekkensluiter SEH was voldoende om nacompetitie te spelen. De Kanaries bleven echter steken op een 2-2 gelijkspel. Het was tegen SEH een wedstrijd van voldoende kansen, maar het was net niet voldoende.

Typerend voor het seizoen van VSCO’61 dat zich hierdoor kenmerkt. Misschien wel de best voetballende ploeg, maar vervolgens met lege handen staan. Een bevestiging dat bij voetbal meer komt kijken dan alleen de best voetballende ploeg te zijn.

VSCO’61 begint, bijna traditie getrouw, slecht aan de wedstrijd. In de 2e minuut raakt verdediger Rick Sleurink een bal volledig verkeerd en de 0-1 achterstand is een feit. Geluk heeft VSCO’61 dat doelman JaapJan Schoonhoven een minuut later met een knappe redding Guus Bergman van het scoren weet af te houden.

In de 6e minuut komt VSCO’61 op gelijke hoogte. Een mooie pass van Ruben Buijserd wordt door Nick Koele afgewerkt. VSCO’61 is hierna de bovenliggende partij en via Nick Koele en Bert van ’t Hof krijgt het kansen, maar er wordt niet gescoord. In de 33e minuut weet goaltjesdief Richard van de Streek wel dankbaar gebruik te maken van slecht wegwerken in de VSCO-defensie en scoort de 1-2.

Met de wetenschap dat DSV’61 met de rust achterstaat, geeft VSCO’61 in de tweede helft vol gas. SEH dat volop strijdt voor een goed resultaat lijkt te zwichten, maar doelman Richard Tijssen en geluk houdt de ploeg op de been. Martijn Pluim mikt een vrije bal op de paal, doelpogingen van Bert van ’t Hof, Gert Schreurs en Nick Koele worden niet bekroond tot een treffer.

Aan de andere kant houdt doelman JaapJan Schoohoven zijn ploeg op de been door enkele gevaarlijke uitvallen onschadelijk te maken. In het laatste kwartier is het voor het doel van SEH pompen of verzuipen. De druk op het doel is enorm, maar SEH verzet zich met hand en tand. Kansen zijn er voor VSCO’61 en in de 82e minuut scoort Rinse van der Velde op aangeven van Gerwin de Leeuw de 2-2.

Hoop gloort in de VSCO-harten en deze lijkt in blessuretijd te worden ingelost. Een vrije trap van Gerwin de Leeuw lijkt binnen te gaan, maar doelman Tijssen weet ternauwernood redding te brengen. Manmoedig weet hij zich te werpen op de rebound van dichtbij een weet daarmee een punt voor SEH binnen te halen en alle hoop uit de harten van de VSCO-aanhang weg te blazen.

Voor VSCO’61 al met al een teleurstellende seizoen. Een wedstrijd van net niet is illustratief voor een seizoen van net niet. Echter de potentie in de ploeg geeft voldoende vertrouwen voor het nieuwe seizoen.