vrijdag 9 mei 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 10 mei

De laatste competitieronde staat op het programma en voor één vereniging zit er zeker nacompetitie in. Of dit DSV'61 of VSCO'61 gaat worden is nog de vraag, de Doornspijkers hebben de beste papieren hiervoor.
Voor de Elburger SC zit er nog een kleine kans in, zij moeten dan in ieder geval winnen en hopen dat andere clubs een steek laten vallen.

Voor OWIOS en sv 't Harde staat er alleen nog maar eer op het spel.


Alles te volgen via LOEsport.nl, te beluisteren tussen 14.00 en 18.00 uur op LOE FM.Voorbeschouwing OWIOS - Blauw Geel'55 volgt


Elburger SC thuis tegen het al gedegradeerde VVOP

Nog 90 minuten en het voetbalseizoen 2013-2014 zit er voor de meeste ploegen op.
In de 2e klasse G zijn inmiddels de belangrijkste beslissingen gevallen; ASV Dronten is de terechte kampioen, terwijl de degradanten Lunteren en VVOP (Voorthuizen) volgend seizoen een treetje lager uit moeten komen.

De laatste ploeg is a.s. zaterdag te gast op het Burgemeester Bode Sportpark voor de laatste officiële competitiewedstrijd tegen Elburger Sportclub.
Nadat VVOP vorig seizoen middels de succesvol verlopen na-competitie promotie wist af te dwingen, moet de formatie van Willem van ’t Land na één jaar al weer afscheid nemen van deze klasse.
De eerste seizoenshelft verliep ronduit slecht met slechts twee overwinningen; de overige wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag. Na de winterstop ging het wel wat beter, maar er werden te weinig punten behaald om nog minimaal een promotie/degradatieplaats af te kunnen dwingen.

Voor Elburger Sportclub verliep het seizoen een stuk rooskleuriger en op de laatste competitiedag hebben de mannen van Henk Nieuwenhuis zelfs nog een theoretische kans op een plekje in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse.
Naast Veensche Boys, dat de 1e periode in de wacht sleepte, zijn er nog twee periodes te verdelen. Daarvan zal er zeer waarschijnlijk één naar KHC gaan, terwijl aan de hand van de uitslagen op de laatste speeldag de `vervangende` winnaar van de derde periode bekend zal worden. Hiervoor komen naast Elburger SC, ook BAS, ESA en Lelystad ’67 nog in aanmerking
Echter, alleen bij een heel gunstig scenario kunnen de blauw-witten nog een toetje tegemoet zien. Eén van de voorwaarden is dat er van VVOP gewonnen wordt.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en de leiding is in handen van de heer W. Rutgers uit Dinxperlo.VSCO’61 in laatste duel tegen SEH

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2013-2014 speelt VSCO’61 thuis tegen SEH uit Heerde. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. van de Bosch.

In de laatste competitieronde van het seizoen moeten nog de nodige beslissingen vallen. Voor SEH is echter het pleit beslecht en is, ondanks een goede periode direct na de winterstop, vorige week definitief gedegradeerd. De 0-1 thuisnederlaag tegen directe concurrent Elspeet beslechte het lot voor de Heerdenaren.

VSCO’61 wist vorige week de uitwedstrijd tegen SP Teuge met 0-3 te winnen. Hierdoor blijven de Kanaries nog hoop houden op de nacompetitie. VSCO’61 moet dan winnen van SEH, terwijl DSV’61 niet mag winnen bij ZwartWit’63. 
In dat scenario neemt VSCO’61 de periodetitel over van de kampioen. 
Wint DSV’61 de uitwedstrijd bij ZwartWit’63 dan gaan de Doornspijkers de nacompetitie in.

Uit wist VSCO’61 met 0-5 te winnen. VSCO’61 nam met rust een 0-1 voorsprong, maar overtuigend was het allerminst. In de tweede helft wist VSCO’61 al snel de voorsprong te vergroten waarna de wedstrijd gespeeld was en VSCO’61 uiteindelijk uit kon lopen naar een riante zege. 

SEH kan zaterdag frank en vrij spelen en zal er alles aan doen om de competitie met op geheven hoofd te verlaten. VSCO’61 zal vol voor de winst gaan om de hoop levend te houden en mogelijk de laatste strohalm te pakken om kans te behouden op promotie naar de tweede klasse.


Voorbeschouwing EFC'58 - sv 't Harde

Zaterdag sluit ’t Harde de competitie af in Ermelo tegen EFC ’58. Voor beide ploegen staat er behalve de eer niets meer op het spel.

Voor ’t Harde is het een teleurstellend seizoen geweest, met een even teleurstellend laatste deel van de competitie. De laatste vier duels werden niet gewonnen, waardoor de groenwitten nu op een achtste plek staan. ’t Harde zou nog één of twee plekken kunnen zakken, maar hopelijk laat men het niet zo ver komen en wordt de competitie afgesloten met een overwinning.

Tegenstander EFC staat op een tiende plek en een punt achter ’t Harde. De Ermeloërs speelden zich drie weken geleden veilig tegen Hoevelaken. Dat er vorige week niets meer op het spel stond tegen Hulshorst, was wellicht ook de reden dat er een 6-0 nederlaag werd geleden.


EFC zal zaterdag hoogstwaarschijnlijk beter voor de dag komen om zo voor eigen publiek het seizoen goed af te sluiten. ’t Harde heeft nog wat goed te maken tegen de ploeg uit Ermelo, want eerder dit seizoen werd er in één van de slechtste wedstrijden van het seizoen met 0-2 verloren. 

De aftrap zaterdag in Ermelo is om 14.30 uur op sportpark De Zanderij. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Nooteboom.


DSV'61 bij winst zeker van nacompetitie

Na de 4-0 zege op Hatto Heim is DSV'61 opgeklommen naar de 3e plaats op de ranglijst achter de om het kampioenschap strijdende clubs Terschuurse Boys en Zeewolde.
De Doornspijkers kunnen het mooie seizoen nog mooier maken door uit van Zwart-Wit'63 te winnen en daarmee een plek in de nacompetitie veilig te stellen. Zij nemen dan een periode over van de kampioen (Terschuurse Boys 3e periode of Zeewolde 2e periode).

Enige concurrent voor de Doornspijkers is nog VSCO'61, zij bezetten de 5e plaats met 2 punten minder. De nummer 4 van de ranglijst, Hoevelaken, heeft reeds de 1e periode gewonnen.

Voor de Hardewijkers staat er niets meer op het spel, zij staan op de 6e plaats en kunnen hooguit nog een plek zakken mocht Hatto Heim winnen.

De druk ligt dan ook volledig bij de oranje-zwarten, zij moeten winnen want ook bij een gelijkspel gaat de periode naar VSCO'61, ervan uitgaande dat zij thuis van het al gedegradeerde SEH weten te winnen. 
Het doelsaldo van de Oosterwoldenaren is namelijk beter dan dat van de Doornspijkers.

De eerdere ontmoeting tussen beide clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Al met al een spannend slot van de competitie in de 3e klasse B, de wedstrijd op sportpark Parkweg in Harderwijk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. van Wijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten