zondag 4 mei 2014

Gehavend OWIOS verslaat FC Horst

OWIOS heeft onder mooie weersomstandigheden FC Horst verslagen met 0-1.
Ondanks een gehavend team waardoor maar liefst 4 A-junioren bij de wedstrijdselectie zaten, kon OWIOS toch de 3 punten bijschrijven.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en konden onbevangen gaan voetballen. FC Horst had zich reeds veilig gespeeld en OWIOS was twee weken geleden officieel gedegradeerd.
In een weinig hoogstaande 1e helft ging het voor beide ploegen gelijk op. Beide keepers werden niet echt op de proef gesteld. Vlak voor rust had OWIOS haar beste kans, maar Cornell Balk kwam net een teenlengte te kort om de voorzet van Bennie Veldhoen de richting van het doel te geven.

Na rust was er meer te genieten. In de 57e minuut moest keeper Matthijs Kuiper handelend optreden doordat Sini Ilic alleen voor hem opdook. De rebound werd door FC Horst naast geschoten.
In de 65e minuut kwam OWIOS op een 0-1 voorsprong. Een diepe bal van Patrick Mensink werd op waarde geschat door jongeling Cornell Balk. De verdediger schampte nog de bal en deed Cornell Balk alleen verschijnen voor keeper Wellenberg 0-1.

In het laatste kwartier kwam A-junior Niek Bultman er in om diepgang te creëren en 6 minuten voor tijd maakte Gerben Kolkman zijn debuut bij OWIOS 1. In de laatste minuten had OWIOS nog enkele mogelijkheden om de marge verder op te voeren.
Maar eerst kwam in de 90e minuut Gerdo van ’t Hul niet goed uit met zijn stappen na een voorzet van Bennie Veldhoen. In blessuretijd lieten de A-junioren even zien wat ze in hun mars hadden. Op de achterlijn werd door Gerben Kolkman even de bal simpel door de benen gespeeld van een verdediger en de voorzet was prima op Niek Bultman. Echter, na een mooie actie werd er te gehaast over geschoten.

Volgende week speelt OWIOS thuis dit jaar haar laatste wedstrijd van dit seizoen. OWIOS speelt om 15.00 uur tegen Blauw-Geel ’55. Voor Blauw-Geel ’55 staat er nog veel op het spel. Bij winst is Blauw-Geel ’55 verzekert van nacompetitie voor klassebehoud. Maar bij gelijkspel en/of verlies is men afhankelijk van het resultaat van AVW ’66.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Mensink, Veldkamp, Van ’t Hul, Van Olst, Van Haagen (72. Bultman), Scheffel (84. Kolkman), Veldhoen, Balk