maandag 5 mei 2014

Van Hooren 6e en Fijn 12e tijdens de Supercup 1000 op TT-circuit Assen (Racing Team Oldebroek)

Tijdens de tweede wedstrijd voor de Supercup 1000 heeft Arjan van Hooren, in een zonovergoten Assen, een keurige zesde plaats behaald in de Supercup 1000. 
Niels Fijn eindigde, mede dankzij een kanp persoonlijk ronderecord, op een verdienstelijke 12e plaats.


Zesde plek voor Van Hooren in Assen

Na zijn succesvolle optreden tijdens de eerste wedstrijd op 5 april, waarbij Van Hooren de volle buit pakte, reisde de inwoner uit Noordeinde met veel vertrouwen opnieuw naar Assen. Het niveau van de Supercup 1000, waarbij gereden wordt met maximaal 1000cc 4 takt machines, is erg hoog.
Van Hooren reed tijdens de eerste wedstrijd van 5 april op het circuit van Assen een snelste raceronde van 1:43,234 met een gemiddelde snelheid van 156,21 km/u. Kevin Valk, de winnaar van de FIM Superstock 1000 Cup tijdens het WK Superbike evenement in Assen, reed tijdens de kwalificatie een tijd van 1:38,888 met een gemiddelde snelheid van 165,35 km/u. Van Hooren laat dus maar 4,5 seconden liggen op een circuit van meer dan 4,5 kilometer.

Training
Tijdens de vrije trainingen op vrijdag kwam Van Hooren ten val in de eerste rechterbocht na start en finish, de bekende haarbocht. Gelukkig viel de schade mee.
Zaterdagmorgen werden de twee kwalificatie trainingen verreden. De Honda coureur reed in de trainingen 15 ronden wat uiteindelijk resulteerde in een zevende trainingstijd in een veld van 32 deelnemers. De snelste tijd werd gereden door Jardo van Huisstede voor Yme Jan Hofstee en Mervyn Verploegen.

Arjan van Hooren
Wedstrijd
Rond vier stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. Gespannen wachtten de 32 gekwalificeerde coureurs tot het rode licht doofde. Van Hooren had een matige start en kon niet aanpikken bij de kopgroep. Hij kon wel de rijders achter hem op afstand houden, waardoor er helaas een eenzame wedstrijd werd gereden op een zevende positie. 

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Verploegen voor Martijn Polinder, Erwin Druijff en Van Huisstede. Omdat Polinder een ONK rijder is, telde zijn resultaat niet mee voor het dagklassement, waardoor Van Hooren als zesde werd geklasseerd.

Na afloop gaf Van Hooren aan niet helemaal tevreden te zijn, omdat hij de concurrentie niet helemaal kon bijhouden. De val van vrijdag had toch voor stijve spieren gezorgd, waardoor hij niet optimaal kon presteren.
Ondanks de kleine teleurstelling van de daguitslag kon uiteindelijk toch worden gelachen, omdat de snelle coureur van het Racing Team Oldebroek na twee wedstrijden nog steeds het klassement aanvoert. Van Hooren heeft 3.500 punten bij elkaar gereden en heeft daarmee 200 punten meer dan Druijff en Jaco Boonen.

Op 7 juni vindt de volgende wedstrijd plaats, opnieuw is Assen het strijdtoneel.


Fijn pakt twaalfde plek op tt-circuit in Assen

Op 5 april stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Ook deze wedstrijd werd verreden op het tt-circuit in Assen. Fijn behaalde destijds een achttiende positie en deze wedstrijd gaf nog voldoende ruimte voor verbetering. Een kleine maand later reisde de Oldebroeker met deze kennis in de achterzak naar een zonnig Assen.

Training
Fijn reed een goede kwalificatie waarin hij uiteindelijk met een tijd van 1:46,135 een vijftiende positie pakte. Zijn tijd was ruim drietiende sneller dan de training in April, wat een positieve impuls gaf aan de Honda coureur.

Niels Fijn
Wedstrijd
Als vijftiende zocht Fijn zijn plek op de grid. Het deelnemersveld was sterk bezet en uiteindelijk gingen 32 coureurs van start toen het rode licht doofde. Fijn maakt een prima start en klampte aan bij een groep de streed om de achtste positie. De groep werd in de loop wedstrijd wat uit elkaar getrokken. Na tien ronden werd Fijn na een spannende wedstrijd als dertiende afgevlagd, omdat er een deelnemer buiten mededinging meedeed, werd Fijn als twaalfde geklasseerd. 
De overwinning ging naar Mervyn Verploegen. Naast de coureur uit Ewijk stonden Erwin Druijff en Jardo van Huisstede op het podium.
Fijn kon terugkijken op een geslaagde wedstrijddag. Hij reed een nieuw persoonlijk ronderecord en als de rijder van het Racing Team Oldebroek nog iets meer snelheid weet te vinden dan ligt een top tien positie binnen handbereik.

In de tussenstand staat Fijn op een zestiende positie, maar het seizoen is nog lang en er volgen nog voldoende wedstrijden om op te klimmen.

Op 7 juni staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan reist het team opnieuw af naar het legendarische circuit in Assen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten