maandag 5 mei 2014

Andrea Hokse komt hard ten val in Holland Cup Heerde (inline skating)

Afgelopen weekend stond voor de inline-skaters van Keep Moving de Europacup wedstrijd in Heerde op  het programma.


De weersomstandigheden waren redelijk tot goed te noemen. Zodra de zon door kwam was het heerlijk vertoeven, als deze achter de wolken verdween werd het echter direct koud. 
Ondanks deze wisselende omstandigheden kunnen Marieke Kroes en Daphne Hendriks terug kijken op een mooi en leerzaam weekend.


Marieke wist tot de kwartfinale door te dringen bij de 500 meter series en moest tijdens deze race helaas haar meerdere erkennen in haar tegenstanders. Tijdens de afvalkoers liet zij zien het werk niet te schuwen en nam brutaal enkele ronden de leiding bij de Junioren A.

Daphne wist zich tijdens de 500 meter series niet te plaatsen voor de kwartfinale, wel wist ze lang mee te gaan op de puntenkoers en afvalkoers. Zij laat zien dat ze de aansluiting heeft met het internationaal niveau op de lange afstanden en door nog meer tactisch te gaan rijden zal ze in de toekomst nog hoger gaan eindigen. Een mooie opsteker voor Daphne om dit te mogen ervaren al was het na de race dan ook echt op………..

Andrea Hokse had minder geluk, nadat ze tijdens de 500 meter series wist door te dringen naar de kwartfinale kwam zij hard ten val op haar hoofd tijdens de afvalkoers na enkele ronden. Helaas betekende dat voor haar einde toernooi in Heerde. Andrea hield een stijve nek en lichte hoofdpijn over aan deze val waarbij de helm aan 3 stukken scheurde.

Wij hopen dat Andrea snel hersteld van deze klap en zich kan richten op het NK welke over 3 weken wordt verreden in Nijeveen.

Aanstaande woensdagavond zullen Marieke Kroes en Daphne Hendriks starten in de klim van Steenwijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten