zondag 4 mei 2014

Elburger SC scoort er lustig op los tegen IJVV

Door de onverwacht hoog uitgevallen, maar dik verdiende 5-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen IJVV te IJsselmuiden heeft Elburger Sportclub de hoop op een plekje in de nacompetitie levend gehouden.

De Elburgers zijn hierbij komende zaterdag, in de laatste competitiewedstrijd, wel afhankelijk van de resultaten van andere ploegen. Zo zal kampioen ASV Dronten haar sportieve plicht moeten vervullen in het thuisduel tegen BAS en niet moeten verliezen, terwijl de Elburgers op hun beurt in Elburg moeten afrekenen met het gedegradeerde VVOP.

De ploegen wogen aanvankelijk behoorlijk tegen elkaar op. De betere kansen waren daarbij voor de blauw-witten, maar die wisten vooralsnog geen opening te vinden in de IJVV-defensie. Dat gebeurde wèl na twintig minuten spelen toen Matthijs Frik met een afgemeten voorzet de kopsterke Wim de Vries bereikte die vervolgens doelman van Albert-Jan van de Meulen kansloos liet. Nog geen 120 tellen later lag de gelijkmaker al weer in de touwen. De rappe Chiel Buikema genoot iets te veel vrijheid en met een goed gericht schot liet hij doelman Bjarn Onderstal kansloos.

Voor beide ploegen ontstonden hierna diverse mogelijkheden om aan de leiding te komen, waarin de Elburgers tien minuten voor rust succesvol waren. Met een sterke actie van Joram Westerink vanaf de rechtervleugel werd Marco de Vries in stelling gebracht die van dichtbij kon binnentikken. Overigens hadden de blauw-witten geen reden tot klagen toen de thuisploeg nog een keer het aluminium raakte.

Na de hervatting was Elburger Sportclub overwegend de bovenliggende partij en nadat al enkele mogelijkheden onbenut waren gelaten gaf Wim de Vries, na goed voorbereidend werk van Mark Land, doelman Van de Meulen het nakijken.

IJVV deed wel pogingen om de aansluitende treffer te bewerkstelligen, maar de voorwaartsen stuitten geregeld op de goed georganiseerde Elburger-defensie met doelman Onderstal als betrouwbare sluitpost.

De ploeg van trainer Herben Visscher moest steeds verder achteruit en de blauw-witten hadden al veel eerder de wedstrijd in het slot kunnen gooien, waar Remco Timmer ruimt tien minuten voor tijd dan ook eindelijk in slaagde.

De Elburgers bleven gretig en IJVV mocht van geluk spreken dat alleen Wim de Vries, na goed voorbereidend werk van de inmiddels ingevallen William Huenestein, nog maar één van de vele kansen wist te benutten.
Voor de topscorer betekende dit de 22ste competitietreffer en zijn derde hattrick dit seizoen!