vrijdag 2 mei 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 3 mei


Zaterdag staat de één na laatste wedstrijd van de voetbalcompetitie op het programma.
Voor OWIOS is het doek gevallen in de 1e klasse, zij zullen volgend seizoen weer uitkomen in de 2e klasse. 
De Elburger SC heeft nog een kleine kans op de nacompetitie maar is daarbij wel afhankelijk van andere ploegen.
In de 3e klasse is de sv 't Harde uitgespeeld maar DSV'61 en VSCO'61 strijden met elkaar om plek 4 die recht geeft op het overnemen van de laatste periodetitel.


OWIOS uit naar FC Horst

OWIOS speelt zaterdag op het sportpark ‘De Adelaar’ tegen FC Horst. De wedstrijd zal starten om 15.00 uur en deze wedstrijd staat onder leiding van de heer G.J. Maneschijn.

Voor OWIOS betreft dit de laatste uitwedstrijd in de 1e klasse. Na 1 jaar vertoefd te hebben in de 1e klasse dient OWIOS volgend jaar een klasse lager te acteren. In haar laatste wedstrijd zou OWIOS bijna voor een sensatie zorgen door 10 minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong te komen tegen koploper sv DFS. In de laatste 5 minuten had OWIOS weinig ‘geluk’ met de scheidsrechter en verloor uiteindelijk met 3-1. In de eerste wedstrijd vlak voor de winterstop moest OWIOS met 2-3 haar meerdere erkennen in FC Horst.

Bij FC Horst gaat het seizoen uit als een lichtkaars en snakt men naar het einde. Gelukkig voor FC Horst werden er vooraf al voldoende punten gepakt om veilig te zijn. De laatste 5 wedstrijden werden allen verloren met de duidelijke doelcijfers 4-22. De laatste wedstrijd werd er met 5-1 verloren van vv Nunspeet. Ondanks de nederlaag speelde FC Horst zich veilig.

Beide ploegen kunnen vrijuit voetballen. Voor OWIOS zou het een opsteker zijn om nog een succesje te boeken in de 1e klasse en om 3 punten toe te voegen aan het totaal.


Elburger SC op bezoek in IJsselmuiden


In de bijna voltooide voetbalcompetitie 2013-2014, staat zaterdag voor Elburger Sportclub de voorlaatste (uit)wedstrijd op het programma. De blauw-witten gaan op bezoek bij IJVV te IJsselmuiden. De rood-witte formatie, die hun domicilie hebben op het fraaie sportpak Den Uithoek, slaagde erin om, via een succesvolle nacompetitie, na een afwezigheid van twee jaar, weer terug te keren in de 2e klasse. Beide ploegen, die in het verleden al diverse malen tegen elkaar in het strijdperk traden, kunnen met tevredenheid terugkijken op het afgelopen seizoen. 
Als debutant kwam IJVV in feite nooit in de problemen en wisselde een aantal goede wedstrijden af met wat mindere. Komend seizoen zien we de IJsselmuidenaren, die inmiddels 36 punten wisten te verzamelen en op een degelijke zevende plaats staan, dan ook weer terug in deze klasse.

Ook voor Elburger Sportclub, dat drie punten meer heeft, is het een alleszins geslaagd seizoen en het zag er lange tijd naar uit dat de formatie van Henk Nieuwenhuis met een (vervangende) periode-titel aan de haal zou gaan. De recente nederlaag tegen VIOS V. betekende echter een flinke streep door de rekening. 
Hoewel de kansen hierdoor sterk gereduceerd zijn, zou een overwinning in IJsselmuiden en volle winst volgende week zaterdag in de laatste (thuis)wedstrijd tegen het praktisch gedegradeerde VVOP alsnog voor een prettig vervolg van de competitie kunnen zorgen. De Elburgers zijn hierbij wel afhankelijk van de resultaten van de concurrenten.
Het belooft in ieder geval een spannend treffen te worden in het plaatsje aan de boorden van de IJssel.

De aftrap is om 14.30 uur en de leiding is in handen van de heer I. Avci uit Kampen.VSCO’61 uit naar SP Teuge

In de een na laatste competitiewedstrijd gaat VSCO’61 zaterdag op bezoek bij SP Teuge. De wedstrijd op sportpark De Dulmer begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Huisman.

De competitie nadert haar ontknoping. Zowel bovenaan als onderaan op de ranglijst is de beslissing nog niet gevallen. Zaterdag beginnen alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip om competitievervalsing tegen te gaan. Zowel voor VSCO’61 als SP Teuge is de competitie nog niet beslist. VSCO’61 hoopt nog op een plek in de nacompetitie om kans te maken op promotie. SP Teuge strijdt tegen degradatie en hoopt minimaal rechtstreekse degradatie te ontlopen.

SP Teuge staat met 22 punten uit 24 wedstrijden op de twaalfde plek. Een positie dat nacompetitie betekent tegen degradatie. Slechts twee punten is het verschil om rechtstreekse degradatieplek te ontlopen. Rechtstreekse handhaving is ook nog mogelijk, maar dan moeten beide laatste wedstrijden gewonnen worden en is men afhankelijk van andere teams. Het team van hoofdtrainer Marcel Vink zal er zaterdag alles aan doen om de laatste strohalm te pakken voor klassenbehoud.

VSCO’61 mikt op de vierde plek in de competitie. Die positie betekent hoe genaamd zeker de overname van de periodetitel van de uiteindelijke kampioen. De vierde plek wordt momenteel ingenomen door DSV’61 dat twee punten voorsprong heeft op VSCO’61. De Kanaries moeten twee keer winnen en hopen dat DSV’61 in een van de twee laatste wedstrijden een keer punten morst.

Zaak voor VSCO’61 is om zich te focussen op zichzelf om de twee laatste wedstrijden in winst om te zetten. Zaterdag tegen SP Teuge en in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SEH dat dan vermoedelijk al gedegradeerd is. Thuis wist VSCO’61 met 4-0 te winnen van SP Teuge. Het zal een lastige opgave worden in Teuge, maar alleen winst telt voor de mannen van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis.


DSV'61 gastheer van Hatto Heim in Doornspijk


Voor DSV'61 staat er deze laatste thuiswedstrijd nog veel op het spel, ondanks de nederlaag twee weken geleden tegen VSCO'61 is de kans op nacompetitie nog altijd groot.
De top 3, die nu wel uit het zicht is voor de Doornspijkers, hebben alle drie een periode gewonnen (ervan uit gaande dat Terschuurse Boys de laatste wint), hierdoor zal de nummer 4 van de stand de periode van de kampioen overnemen en dat is op dit moment DSV'61.
De enige concurrent hiervoor is VSCO'61, dat door de overwinning twee weken geleden tot op 2 punten is gekomen.

DSV'61 neemt het zaterdag thuis op tegen Hatto Heim en dat lijkt een gunstige tegenstander. De Hattemers hebben in de laatste 5 wedstrijden maar 1 schamel puntje weten te vergaren. De laatste wedstrijd werd er thuis met maar liefst 1-6 verloren van Oene.
Hatto Heim staat kent een wisselvallig seizoen waarbij ze alleen in de 2e periode sterk presteerden(2e in de periode stand).
In deze periode werd er bijvoorbeeld met 6-1 gewonnen van DSV'61.

Voor DSV'61 zal er dus geen sprake zijn van motivatieproblemen, revanche voor die enorme oorwassing, nacompetitie halen en zich herpakken na de nederlaag in de derby tegen VSCO'61.

Gezien het programma, VSCO'61 treft 2 ploegen die nog tegen degradatie strijden terwijl de oranje-zwarten 2 ploegen treffen die qua stand zijn uitgespeeld, zou DSV'61 de nacompetitie moeten kunnen halen. 
Volgende week gaan ze nog naar Harderwijk om het tegen Zwart-Wit'63 op te nemen.

Maar eerst zal de laatste (reguliere) competitie thuiswedstrijd op sportpark "de Haere" gewonnen moeten worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H. Maat.


Voorbeschouwing sv 't Harde - Terschuurse Boys


Krijgt ’t Harde de aanstaande kampioen op bezoek?

Zaterdag speelt ’t Harde de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is koploper Terschuurse Boys, dat kampioen kan worden maar daarbij wel afhankelijk is van de concurrentie.

Die concurrentie bestaat nog uit Zeewolde en Hoevelaken. Eerstgenoemde staat op slechts een punt achterstand van Terschuurse Boys en gaat zaterdag op bezoek bij Hoevelaken. Mocht Zeewolde verliezen dan is de ploeg uit Terschuur bij winst op ’t Harde kampioen. Bij andere scenario’s zal de strijd om het kampioenschap volgende week beslist worden.

De groenwitten gaan uiteraard voor het laatste. Het zou mooi zijn als ’t Harde het teleurstellende seizoen voor eigen publiek met een positief resultaat kan afsluiten. Dat zou ook vertrekkend hoofdtrainer Van Egteren gegund zijn. Los daarvan hebben de Hardenezen nog iets goed te maken na de uitwedstrijd in Terschuur, die met 6-0 werd verloren. Genoeg reden dus om de huidige koploper maximaal tegenstand te geven.


Terschuurse Boys zal met de druk om moeten gaan terwijl ’t Harde vrijuit kan spelen. Of dit goed uitpakt voor de thuisploeg is vanaf 14.30 uur te zien op sportpark Schenk. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van Munster. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten