zondag 11 mei 2014

OWIOS sluit seizoen af met nederlaag tegen Blauw Geel'55

Op een nat sportpark Bovenmolen heeft OWIOS de punten niet in Oldebroek kunnen houden.

Blauw Geel’55 won met 0-3. Blauw Geel moest winnen om op eigen kracht rechtstreekse degradatie te ontlopen. OWIOS was al gedegradeerd.

In de 7e minuut kwam OWIOS bijna op voorsprong toen de keeper van Blauw Geel tot twee keer toe in de fout ging. Hij kon de bal echter nog net voor de lijn weghouden in 3e instantie.
In de 15e minuut kreeg Blauw Geel een penalty toen doelman Kuiper een aanvaller neerhaalde in het strafschop gebied. Dick Hoefakker wist hier wel raad mee en schoot de bal strak binnen.
Zes minuten later kwam Blauw Geel op een 0-2 voorspong door een doelpunt van Simon Kooiman. Na een dubbel combinatie in het hart van de verdediging schoot hij de bal hoog in de verre hoek.

In de 44e minuut kwam OWIOS bijna terug in de wedstrijd. Na een voorzet van Veldhoen kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Balk die de bal rakelings overschoot.

De tweede helft was weinig hoogstaand. Beide ploegen geloofde het wel. In de 76e minuut scoorde Jacobse nog 0-3 nadat hij voorzet binnen kopte. Johan van Olst en Henrico Spronk kregen beiden nog een publiekswissel. Beide spelers maakten jarenlang deel uit van de selectie, zij gaan beiden lager voetballen.

Het seizoen zit erop en OWIOS kan vakantie gaan vieren. Volgend jaar gaat OWIOS weer uitkomen in de 2e klasse.