zondag 11 mei 2014

KV Elburg verliest en stevent af op nacompetitie voor klassebehoud

KV Elburg speelde na twee competitieloze zaterdagen weer een wedstrijd.
In Rheden tegen Rheko kon Elburg lang meedoen maar in de slotfase moest Elburg toch haar meerdere erkennen in Rheko en verloor met 11-9.

De buitensporters hadden het zaterdagmiddag niet gemakkelijk met de barre weersomstandigheden. De regen kwam met bakken uit de lucht. Elburg reisde echter gemotiveerd af naar Rhenen. Het team van Jan de Haard heeft een gat van drie punten te overbruggen om de veilige 6e plek te bereiken.

Na de wedstrijd tegen Rheko konden er echter geen punten worden bijgeschreven, Rheko won uiteindelijk verdiend met 11-9.

Elburg speelde een goede wedstrijd maar kwam in de slotfase toch weer tekort tegen een goed korfballende ploeg uit Rhenen. Halverwege de eerste helft nam Rheko een voorsprong van twee punten maar die waren door het hardwerkende Elburg bij het rustsignaal weer weggewerkt (6-6).

Ook in de tweede helft kon Elburg haar tegenstander aanvankelijk bijbenen maar in de slotfase trok Rheko de wedstrijd naar zich toe. Korfballend was Elburg niet de mindere maar als in het laatste kwartier geen doelpunten meer vallen is het verhaal snel verteld.

Geen punten dus voor Elburg, die vrijwel zeker afstevenen op een beslissingswedstrijd om het 1e klasserschap veilig te stellen..